Stijgend aantal old timers meer belastend voor milieu

Volgens een artikel in De Zondag is het aantal old timers in vijf jaar tijd met zowat twintig procent gestegen, tot meer dan 180.000 stuks. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege opvroeg bij de DIV. De stijging van het aantal oldtimers zorgt ook voor een stijging van de CO2-uitstoot, volgens De Zondag.

Zowat 3,4 procent van het Belgische wagenpark is nu ouder dan 25 jaar, samen zouden ze goed zijn voor naar schatting 47.500 ton CO2-uitstoot, een kwart meer dan vijf jaar geleden maar nog steeds slechts 0,4 procent van de totale CO2-uitstoot door personenwagens. Omdat het om zulk een beperkt aandeel van de rijdende voertuigen gaat, plant minister Schauvliege geen specifieke maatregelen.

Wij maken alvast even de kanttekening dat de old timers al langer rondreden, maar dat ze nu pas als old timer worden gecatalogiseerd bij de DIV omdat ze ouder dan 25 jaar zijn.

Met dank aan Yves W voor de tip!

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 11:04
afbeelding van Wim

Kortzichtig en makkelijk van een journo die snel iets in elkaar wilde flansen. Productieproces nieuwe wagens wordt geen rekening mee gehouden en het aantal gem. km's evenmin.

Yvesw 11:14
afbeelding van Yvesw

@Wim: Ik denk dat iedereen wel weet dat als we productieproces, oorsprong van onderdelen, afgelegde reisweg mee in de berekening steken we enkele opvallende cijfers gaan zien. Zo gaat volgens mij een wagen die in België wordt gemaakt -voor zolang dat nog bestaat- altijd beter voor het Belgische milieu zijn dan dat we wagens uit Japan laten overvliegen (treinen, boten, etc). Maar ja, een prius met "hybrid" op de zijkant staat toch altijd beter dan een Ford Mondeo (te vroeg?) met niets op die hier gebouwd is.
Hypocrisie ten top!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws