Mobiele camera's registreren ongekeurde en niet-verzekerde wagens

Mobiele camera's registreren ongekeurde en niet-verzekerde wagens

Is het gedaan met oom agent die het keuringsbewijs en de verzekering controleert? Als het aan Melchior Wathelet, staatssecretaris voor Mobiliteit, ligt wel.Met een camera-systeem wij hij de geschatte 750.000 ongekeurde en 100.000 niet-verzekerde voertuigen opsporen.

De camera's worden gekoppeld aan Assuralia (de koepel van verzekeraars, nvdr.), keuringsdiensten en het waarborgfonds, waardoor de controles doeltreffender worden. Bij schorsing van een verzekeringspolis zal het waarborgfonds de info dan weer meteen doorspelen aan de betrokken diensten. De aangekondigde verplichte nummerplaten voor bromfietsen en elektrische wagens zullen de armslag verder vergroten. En ook de douane wordt bevoegd om vaststellingen te doen.

Wie met een ongekeurd voertuig de baan op gaat wordt ook strenger gestraft. Ingeschreven maar niet-gekeurde voertuigen krijgen een sanctie ook al staan ze niet op de openbare weg. Wie zijn voertuig niet verzekert en toch gaat rijden, krijgt een wielklem die pas weer wordt verwijderd als de eigenaar zich in regel stelt. Tot slot van de campagne komen er ook nog sensibiliseringscampagnes. Ongevallen met niet-verzekerde voertuigen kosten het Gemeenschappelijk Waarborgfonds jaarlijks zo'n 20 miljoen euro, waarvan het slechts zo'n drie miljoen kan terugvorderen. Zij die wel in orde zijn, betalen dus jaarlijks zo'n 17 miljoen euro of twee à drie euro per verzekerde.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 21:43
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad! About time, hoelang hebben ze dat in de UK of Duitsland al niet?

Wathelet doet het al bij niet slecht als mobiliteitskerel! Toch al een pak beter dan schouppe :P!

Techno Patat 09:54
afbeelding van Techno Patat

Voor flauwe humor zit je bij mij aan het goeje adres ze :P! Kuddo's dus :D!

Voor zover dat ik weet is Wathelet de eerste waarbij ik al dikwijls eens denk: dat is nu ne keer een deftig voorstel! Bij de vorige was het iedere keer: ma da meendje toch niet???

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws