Vlaamse snelwegen zorgen voor ergernis bij Vlaming

Vlaamse snelwegen zorgen voor ergernis bij Vlaming

Bijna de helft van de Vlamingen zijn ontevreden over het zicht en de zichtbaarheid op de snelwegen bij regenweer en 's nachts. Dat lezen we in de eerste VAB Mobiliteitsbarometer die polst naar de kwaliteit op onze hoofdwegen.

Bijna de helft van de Vlamingen zijn ontevreden over het zicht en de zichtbaarheid op de snelwegen bij regenweer en 's nachts. Dat lezen we in de eerste VAB Mobiliteitsbarometer die polst naar de kwaliteit op onze hoofdwegen. Behalve de zichtbaarheid (45 procent), zorgen ook het rijcomfort (36 procent), de algemene veiligheid (33 procent) en onduidelijke signalisatie (32 procent) voor ergernis en ontevredenheid. VAB liet een onderzoeksbureau de enquête houden bij 1.000 Vlamingen.

Vanaf nu zal VAB jaarlijks een enquête doen over de staat van ons wegdek. Opvallend is dat 7 op de 10 ondervraagden de kwaliteit van de wegen in Nederland en Duitsland stukken beter vindt. Voor Frankrijk geldt dat voor 62 procent van de ondervraagden, Luxemburg wordt door de helft vernoemd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 13:02
afbeelding van Wim

helemaal mee eens

B4 18:14
afbeelding van B4

Vooral bij regenweer is het een ramp, en dan zeker 's nachts

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws