Autodieven aan het werk met technologie uit Audi-fabriek

De correctionele vakantiekamer van de rechtbank van Antwerpen heeft twee autodieven veroordeeld tot elk drie jaar cel, waarvan minstens de helft effectief. De dieven gebruikten spitstechnologie uit de Audi-fabriek waar een van beide vroeger zelf werkzaam was.

Daarnaast moeten beide ook rekenen op een boete van 6.000 euro met uitstel. Aan één benadeelde en zijn verzekeraar moeten ze samen in totaal 11.245,76 euro schadevergoeding betalen; aan een tweede voorlopig één euro. Ook werd hun Peugeot 306 verbeurd verklaard.

De twee dieven stonden terecht voor diefstal van vier auto's en boorddocumenten en voor één poging tot diefstal. Op 6 april werden ze gevat toen een getuige hen zag prutsen aan een Volkswagen Golf. Ze konden ontsnappen maar werden een dag later herkend in Schoten, waar ze na een achtervolging gevat werden.

a perfect plan

Ze gingen bij hun diefstallen vernuftig te werk. Bij hun arrestatie vond men naast de gewoonlijke inbrekersgereedschappen ook een setje blanco sleutels. Die waren afkomstig uit de Audi-fabriek waar één van hen vroeger had gewerkt. Hij had er de know-how aan over gehouden om aan de hand van een chassisnummer een blanco sleutel tot een bijna bruikbaar exemplaar om te toveren. De transponder werd omzeild door een systeem om code's mee te kraken.

Het gevolg: het dievenduo kon op pad gaan om drie nagelnieuwe Golfjes en een Honda Civic te stelen. Ook werden er sporen gevonden van inschrijvings- en schouwingsbewijzen, verzekeringskaarten en gelijkvormigheidsattesten van de gedupeerden.

Met dank aan Carlos voor de tip!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws