Europa wil wagens begrenzen

Als het van de Europese bureauzitters afhangt zullen we binnenkort allemaal netjes 112 km per uur over de autostrades bollen. Wil je sneller? Nice try, een begrenzer zorgt dat je gewoonweg niet sneller kan.

Het is gelukkig nog maar een voorstel, al krijgen we toch kippenvel bij het aanhoren van deze wet. "Wagens in Europa begrenzen tot maximaal 70 MPH per uur" - omgerekend zo'n 112 km.

Gelukkig zijn vele landen niet van gisteren. Zo roept Engeland - Europese dwarsligger van de eerste klasse - op tot een boycot omdat dit de "vrije wil van bestuurders teniet doet". Engeland gaat nog verder en zegt dat ze de beste verkeersveiligheidscijfers kan voorleggen in heel Europa.

Wat vinden jullie? Is het inderdaad niet overdreven dat wagens tegenwoordig + 250 km/u kunnen? Of moeten ze van de vrijheid van automobilisten afblijven? In Japan geldt ook al jaren de 180 km/u wet. Daar worden wagens begrensd op 180 km/u.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Glenn 22:16
afbeelding van Glenn

Inderdaad nutteloos. Dit verhinderd niet dat je bv 112 vlamt in een zone dertig. Ik geef het niet veel kans, onze duitse vrienden zijn er ook nog :)
Bij de motorfietsen hebben de fabrikanten na de eerste generatie Hayabusa nochtans ook een begrenzing (vrijwillig) ingebouwd op motorfietsen: max 300km/u. Alles voor de veiligheid ;-)

rebel 22:45
afbeelding van rebel

Alle auto's begrenzen? Denk eens twee keer na. Zou ik niet doen, dan verkoop ik mijn wagen park en dan rijdt ik alleen nog met de fiets. Dan lopen ze daar in Brussel veel belastinggeld en accijnzen mis.

BePa 11:50
afbeelding van BePa

Op zich heb ik niet veel bezwaren, tenzij dan dat de grens toch iets hoger dan de maximumsnelheid zou moeten liggen. Maar anderzijds is dat niet nuttig: Het overgrote deel bestuurders zijn redelijk en respecteren 'in grote lijnen' de snelheidslimieten.
Misschien een goed idee voor hervallende snelheidsduivels, analoog toe te passen als een alcoholslot.

Stealth 15:26
afbeelding van Stealth

In Japan is er inderdaad al een snelheidsbegrenzing. De GPS in een Nissan GT-R detecteert wanneer je je op een circuit bevindt en schakelt de snelheidsbegrenzing dan uit. Ideaal toch? ;-) Verder is dit een verhaal dat om de zoveel jaar terug opduikt. Ideaal als je als politicus ook eens "five minutes of fame" wil in Europa. Meer zou ik er niet achter zoeken.

Stef 22:46
afbeelding van Stef

En hoe gaan ze hun kas dan vullen? Géén snelheidsovertredingen meer? Op welke manier gaan ze dan het geld uit onze zakken halen? Of, gaan ze méér tijd maken om de echte criminelen ipv de brave hardwerkende mensen te pesten? Ik denk het niet.......

Techno Patat 22:58
afbeelding van Techno Patat

250 euro voor da kaske, 150 euro abbonnement en om het jaar laten ijken voor 150€! En ge zit al aan meer geld dan dat 99% van de belgen jaarlijks aan boetes betaald!

(C) aangezien dat ik met dit schitterende idee gekomen ben verdien ik een vrijstelling op de kaskes en boetes :P!

Ot: weer zo een idioot idee die er toch nooit nie doorkomt! Als ze niet willen dat we te snel rijden moeten ze maar autotreinen maken waar we allemaal op kruipen... Want niet voor er 1 of ander, maar die trajectcontrole op de E40 van 7km vind ik al ferm slaapverwekkend! Als elke kilometer zo wordt afgelegd in't vervolg ga ik meer dan ene auto de berm in slapen denk ik :P!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws