EuroNCAP: Opel Adam en Mitsubishi Space Star halen geen vijf sterren

Ze waren even in vakantie bij EuroNCAP maar nu zijn ze terug. En dat de vakantie hen scherp heeft gesteld, zien we aan de sterren. Twee van de vijf geteste wagens halen slechts vier sterren, waar vijf sterren tegenwoordig de norm is.

Dat wil niet zeggen dat beide auto's slecht zijn, het geeft enkel aan dat er nog wat verbeterpunten zijn. Zo zijn de inzittenden in de Adam goed beschermd maar riskeren ze bij een aanrijding op een paal dat de borstzone verwond raakt. Ook de aanrijding van achteren is gevaarlijk met een verhoogd risico op whiplash. Bij de Mitsubishi Space Star liggen de pijnpunten op andere plaatsen. Bij een frontale aanrijding is er echter onvoldoende bescherming voor het rechterscheenbeen, aldus EuroNCAP. Het gebrek aan waarschuwingen wanneer achterste inzittenden hun gordel niet aan doen en de omslachtige informatie bij het installeren van kinderzitjes kosten de Space Star punten.

trio met vijf sterren

We zouden bijna vergeten dat er drie wagens tegen de muur gegooid werden met een vijfsterrenresultaat. Het gaat om drie Japanners, de Lexus IS300h, de Mazda6 en de Toyota Corolla. Hier zien we geen uitschuivers maar zijn er ook geen opvallend positieve resultaten.

crashtest-euroncap-september-2013

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws