Volvo zal alle zware trucks in Gent produceren

volvo trucks

Volvo trucks gaat in de Gentse vestiging het hele gamma zware trucks bouwen. Daarmee is een investering van enkele miljoenen euro's gemoeid. De productie van de lichtere bedrijfsvoertuigen verhuist naar Frankrijk. De werkgelegenheid blijft behouden en Volvo maakt daarmee duidelijk dat het belang hecht aan haar Gentse faciliteit.

Dat de productie van zware trucks naar Gent komt is goed nieuws voor België maar slecht nieuws voor Zweden. Göteborg verliest een productielijn ten voordele van Gent. Gent verliest wel de assemblage van de lichte vrachtvoertuigen, die verhuizen naar de fabriek in Blainville in Frankrijk.

Alle medewerkers die instonden voor de productie van de lichte vracht, zullen worden opgeleid of verplaatst naar een andere afdeling. Personeelsdirecteur Ria De Pauw geeft de garantie dat alle betrokken vaste werknemers kunnen worden herplaatst in bestaande of toekomstige activiteiten. Er zijn ook een team worden opgezet voor het analyseren van de mogelijkheid om eventueel dagwerk te creëren.

Vlaams minister-president Kris Peeters is blij met de boodschap dat Volvo zich verder wil verankeren in de Belgische faciliteit, gepaard met de gaande tewerkstelling in Gent.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws