67-jarige hobbyflitser veroordeeld

Een 67-jarige man vond dat hij de link van de aard van de auto en het gedrag op de weg moest aantonen en nam daarom al rijden foto's van auto's die volgens hem te snel reden. De rechter legde hem een geldboete van 300 euro op.

Ieder z'n hobby natuurlijk, maar de hobby van deze man krijgt een kostelijk staartje. Hij nam al rijdend foto's met flits van voorbijrijdende voertuigen. De zaak kwam aan het licht toen de man in november 2011 een agent in burger op de gevoelige plaat vastlegde. De agent liet zich terug inhalen en bleef een tijdje achter de man rijden, tot hij zag hoe die tewerk ging. Daarop maakte hij zich kenbaar en liet hij de man stoppen. ‘Ik haalde via de linkerrijstrook een auto in die op de middenstrook reed’, verklaarde de agent vrijdag aan politierechter Peter D‘Hondt. ‘Op het moment dat ik langs de bestuurder kwam, werd ik twee keer geflitst. Ik reed met een reguliere 120 kilometer per uur.

"Om foto's te kunnen maken, moest hij zijn stuur zelfs loslaten. Hij zwaaide met zijn camera naar de bestuurders die hem inhaalden en deed zich voor als politieagent. Heel wat chauffeurs remden, waardoor er een gevaarlijke situatie ontstond", aldus de agent in de rechtbank. De 67-jarige Jozef D. zelf ontkende alles voor de politierechter. Toch werd hij vrijdag voor de feiten veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 300 euro.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Alfred 20:43
afbeelding van Alfred

Lichte boete, maar beter dan niks.

Dequal 21:15
afbeelding van Dequal

Vraag me toch ook af wat hij met die foto's van plan was.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws