EuroNCAP maakt opnieuw resultaten van 11 wagens bekend

EuroNCAP-nov2013-

Ook in november gooide EuroNCAP wat wagens tegen de muur en telde men nadien de sterren bij de crash dummies. Zes van de elf geteste wagens haalden het maximum van vijf sterren, onder meer de BMW i3 en de Nissan Note deden dat niet.

Behalve de BMW i3 en Nissan Note werden dus nog negen andere modellen getest op hun botsveiligheid. Het gaat om de Ford EcoSport, Ford Tourneo Connect, Infiniti Q50, Maserati Ghibli, Mazda 3, Mercedes Citan, Mitsubishi Outlander PHEV, Peugeot 308 en Volkswagen T5. Ook de T5, de Citan en de EcoSport haalden slechts vier sterren, waarbij ze steken lieten vallen op voetgangersveiligheid of veiligheidshulpsystemen.

boze bmw'ers

Dat laatste maakte BMW overigens erg boos, het merk laakt de manier van testen van EuroNCAP en stelt dat de i3 beschikt over een systeem dat de wagen afremt bij een naderend ongeval, zodat de impact op die manier verminderd wordt. Die actieve veiligheidstesten worden volgens BMW te weinig opgenomen in de test. De Citan was overigens al aan een herkansing toe, na een slechte test eerder dit jaar nam Merceds de Citan onder de loep en verbeterde hem op een aantal punten.

EuroNCAP-nov2013-overview
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Stealth 13:21
afbeelding van Stealth

Ai dat zal pijn doen in Beieren. Zelf vind ik het pijnlijk om die mooie Ghibli te zien ingedeukt worden langs alle kanten. Maar gezien ze hem laten testen door euroncap verwachten ze er veel van te verkopen, wat dan weer goed is.

Techno Patat 14:19
afbeelding van Techno Patat

Is dat niet verplicht voor elke wagen? Ik meen me te herinneren dat er zelfs Zonda's gecrashed zijn om te testen, en koeningsegg's ook! Maar dat was voor de vs...

Stealth 16:20
afbeelding van Stealth

Nee, laten testen door euro ncap is niet verplicht. Letterlijk op de site van euro ncap: Alle nieuwe automodellen zijn wettelijk verplicht om bepaalde veiligheidstesten te ondergaan voordat ze verkocht mogen worden. De wetgeving stelt alleen een wettelijke minimumnorm van veiligheid voor nieuwe auto’s; Het is het doel van Euro NCAP om producenten te stimuleren en te helpen om deze minimumeisen te overtreffen. Dit deel van de website bevat uitleg over hoe de verschillende botsproeven van Euro NCAP worden uitgevoerd en de wijze waarop wij tot onze beoordelingen komen.

Techno Patat 16:31
afbeelding van Techno Patat

Ik leer bij! Thx!

Yeelen 01:08
afbeelding van Yeelen

Ghibli is wel serieus veilig! Als er ook nog een rationeel argument nodig is om er één te kopen.. :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws