Antwerpse politie investeert in moto's tegen egoïsme

Antwerpse politie investeert in moto's tegen egoïsme

De Antwerpse politie zal tegen de zomer van volgend jaar beschikken over twee anonieme motoren om het asociale rijgedrag in de stad aan te pakken. Het gaat om twee BMW F800 GS-motoren die worden ingezet bij het aanpakken van egoïstische weggebruikers.

Maandag zal de Antwerpse gemeenteraad de aankoop van twee anonieme moto's goedkeuren. Met het project wil de Antwerpse politie een probleem aanpakken dat steeds vaker de kop opsteekt, namelijk de asociale ongeduldige, onverdraagzame of zelfs agressieve bestuurders die zich in het verkeer begeven. Het projectteam kreeg dan ook de toepasselijke naam "Egoïsme" mee, hoe het team zal worden ingevuld, wordt de komende maanden duidelijk. De kostprijs komt in totaal op 20.000 euro, voor beide motoren samen. Het gaat om twee motoren van het type BMW F800 GS.

bmw-f800-gs

Het opsporen van dit type bestuurders, hen effectief staande houden en hen onmiddellijk confronteren met hun daden blijkt niet zo evident’, zegt Philippe Beinaerts, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). ‘De inzet van auto’s of motorfietsen in politieuitvoering levert niet het gewenste resultaat op. Vandaar de geplande aanschaf van deze motoren.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Glenn 21:08
afbeelding van Glenn

In Brugge rijden er ook van die anonieme motards rond.
Altijd spannend :o

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws