Wegen en Verkeer wil af van rotondes met twee rijvakken

rotonde

De komende tijd zal het Agentschap Wegen & Verkeer een heel pak rotondes met twee rijvakken vervangen door enkelvaksrotondes. Dat zullen ze eenvoudigweg doen door de markering tussen de rijvakken te verwijderen.

Wegen & Verkeer onderneemt deze acties omdat de dubbele rotondes aan hun doel voorbijgaan. Ze werden namelijk aangelegd om de files aan bepaalde punten te verminderen maar omdat ze niet op de juiste manier gebruikt worden, worden de files net langer. Veel mensen durven het binnenste rijvak van de rotonde niet gebruiken, waardoor enkel het buitenste rijvak benut wordt.

Niet alle dubbele rotondes verdwijnen, er blijven er nog een aantal bestaan. Daarvoor zal Wegen & Verkeer de burger leren hoe ze de rotondes moeten gebruiken, onder andere met instructiefilmpjes op het internet.

Zo zag zo'n instructiefilmpje er in oktober 2013 uit. Had jij het al bekeken?

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Wim 09:19
afbeelding van Wim

pfff, installeer gewoon slimme ronde punten zoals in NL, hoe moeilijk kan het zijn? En in Vilvoorde staan zo een paar rotondes waar 2 wagens tegelijk, naast elkaar op kunnen, maar als je de verbindingswegen bezet met busbanen, dan zorgen die uiteraard voor geen betere doorstroming.

Rebel 09:36
afbeelding van Rebel

Is ook mijn mening. Door nutteloze lijnen bij te schilderen en een filmpje laten maken waar niemand naar kijkt, wordt ons belastingsgeld weeral verspild.

Techno Patat 09:50
afbeelding van Techno Patat

Ik vind die net superhandig! Ik ben een van de weinige die dat durft en dan bespaar je tonnen tijd :P! Al is ere ne waar ik het niet durf: Als je van de snelweg komt in Aalter!

Simon 10:20
afbeelding van Simon

Het grote probleem is dat men die rotondes in belgie niet kan aanleggen...

Het heeft geen nut om 2 rijstroken te voorzien op een rotonde als je maar kunt afrijden op 1 rijstrook... Ik kan me er mateloos aan ergeren. Natuurlijk durft men niet op het binnenvak, niemand weet of er aan de 'afrit' 2 rijstroken zullen zijn.

In Frankrijk is elke rotonde met 2 rijstroken voorzien van 2 'afritten', het systeem werkt daar perfect!

Elske 14:20
afbeelding van Elske

Leuke reactie, u heeft helemaal gelijk!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws