Liefkenshoektunnel anderhalve maand lang tolvrij tijdens spitsuren

Om de verkeersknoop tijdens de werkzaamheden op de N49/E34 wat te ontwarren, zal de Liefkenshoek vanaf morgen 5 mei tot vrijdag 20 juni tolvrij zij tijdens de spitsuren. Tegelijk zien Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) dit als een experiment.

Vanaf morgen zullen arbeiders onderhoudswerken uitvoeren aan de expresweg tussen Melsele en Antwerpen-Linkeroever. Tussen 7 en 9 uur 's morgens en 16 en 18 uur 's avonds zal de Liefkenshoektunnel daarom tolvrij worden gemaakt. Vorig jaar werd de tunnel enkel tolvrij gemaakt wanneer er files waren op de E4/N49, dit jaar wil men liever voorkomen dan bestrijden. Voor deze maatregel wordt 3,25 miljoen euro vrijgemaakt. Uitzonderlijk, bij buitengewoon druk verkeer, kan de tunnel buiten die spitsuren ook tolvrij gemaakt worden.

Experimenteren met verkeer

Tegelijk wil de overheid experimenteren met het gratis maken van de toltunnel. Ze willen in deze periode zien wat het effect van de maatregel is op het gedrag van de weggebruiker. Nadien volgt een evaluatie waaruit moet blijken of de tunnel bij toekomstige werken opnieuw tolvrij gemaakt zal worden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 20:50
afbeelding van B4

Tolvrij gedurende die spitsuren in beide richtingen? Toch al een goede stap in de richting om die tunnel helemaal tolvrij te maken!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws