Ken jij deze verkeersborden al?

verkeersbord_emissiezone

Af en toe worden nieuwe verkeersborden in gebruik genomen in het straatbeeld. Sinds gisteren is dat ook het geval met het verkeersbord f117 en zijn broertje f118. Weet jij wat ze aanduiden?

Niet? Dan zullen we het je vertellen. De eerste duidt het begin van een emissivrije zone aan, de andere is het logische bord dat het einde markeert.

Een 'lage emissiezone' wordt verder als volgt beschreven: een zone waarin omwille van de leefbaarheid, in het bijzonder de milieu- en gezondheidshinder door een slechte luchtkwaliteit, een selectief toelatingsbeleid voor motorvoertuigen wordt gehanteerd in relatie tot de door die voertuigen veroorzaakte milieuhinder.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Rebel 10:01
afbeelding van Rebel

Hoe hoog of hoe laag is de emissie waarde in die zone? En hoe wordt dat gecontroleerd?

Sven 10:18
afbeelding van Sven

Dat wordt waarschijnlijk tijdsafhankelijk; binnen 10 jaar is een lage emissie anders dan vandaag.

De borden worden gebruikt in de zones die bv. Antwerpen vanaf 2016 zal invoeren.

Vanaf 2016 worden daar voertuigen toegelaten die de norm Euro3+roetfilter (voor dieselwagens & vrachtwagens) of Euro1 (voor benzinewagens) hebben. Vanaf 2020 hebben vrachtwagens en dieselwagens Euro5 nodig, benzineauto's moeten aan de Euro2 voorwaarden voldoen.

Voor andere steden vind ik voorlopig niets anders dan onderzoeksrapporten.

Carlos 10:35
afbeelding van Carlos

Blijkbaar zou het ook al in gebruik zijn in andere Europese landen? Wat ik weet is dat Duitsland deze al in werking hebben. Daar zijn ze zelfs zo streng dat LPG er niet inkomt...

Mesoerrie 20:38
afbeelding van Mesoerrie

Dus als je woonachtig bent in zo'n "groene" zone en met een oude trouwe diesel rijdt, ben je haast verplicht om een andere, moderne auto te kopen. Dat zou ook inhouden dat Depannage Gilbert met z'n oude DAF 1500 takelwagen binnen deze zone niet mag komen? Of zijn er uitzonderingen voorzien? En hoe gaan ze daarop controleren?

B4 22:00
afbeelding van B4

Als ik goed begrijp dus benzinewagens vanaf 1992 en dieselwagens vanaf 2006. Is daar niet een heel groot verschil tussen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws