Australiërs krijgen valse snelheidsboetes in de mailbox

cyber-criminal

De Australische staat New South Wales heeft te kampen met een gevaarlijke vorm van oplichting. Inwoners krijgen een e-mail van een valse snelheidsboete waarop een aanmaning staat tot betalen. De eerste onderzoeken indiceren dat de criminelen werken vanuit Denemarken en Rusland.

Het bestuur van New South Wales roept op om op te letten voor valse verkeersboetes via e-mail. In het geval van Australië krijgen inwoners een snelheidsboete met daarop de melding dat ze zijn geflitst, een datum en een genummerde locatie van de overtreding. Steevast reden de 'overtreders' 10 tot 20 km/u te snel waardoor de snelheidsboete op 254 Australische Dollars ligt. Een bedrag dat gevraagd wordt om over te schrijven via de website van New South Wales. Nu ja, een valse website uiteraard.

Een gevaarlijke manier van oplichten natuurlijk, want volgens onze Australische collega's van TMR ziet het er allemaal redelijk echt uit. Echter zou de overheid - net zoals in België - nooit alleen maar een e-mail sturen met een snelheidsboete. Spijtig genoeg bestaat het gevaar er in dat de oplichters hun plannetje ook in anderen landen proberen uit te werken. We hebben jullie alvast gewaarschuwd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws