20ste BOB-campagne: Beste vrienden laten elkaar niet dronken rijden

bob-campagne

Deze ochtend werd de 20ste BOB-campagne van het BIVV voorgesteld. Zoals steeds om ervoor te zorgen dat je niet dronken achter het stuur kruipt tijdens de feestdagen. De campagne van dit jaar steunt op vriendschap, want échte vrienden laten elkaar niet dronken rijden.

'vrienden zijn voor het leven, niet voor de eeuwigheid', daarmee pakt de BOB-campagne voor deze winter uit. Het doel is simpel; zorgen dat het niet meer sociaal aanvaard is dat mensen rijden onder invloed. Zo laten we nog te veel vrienden vertrekken met een glaasje te veel op.

De politie zal ook volop actief zijn de komende weken. Zo zullen ze tijdens de campagne meer dan 280.000 BOB-sleutelhangers uitdelen tijdens controles. 'Inzetten op preventiecampagnes, sensibilisering en controles zijn noodzakelijk', aldus Jacqueline Galant, minister van Mobiliteit.

Verlaging alcohollimiet

Op 1 januari wordt trouwens de alcohollimiet voor professionele bestuurders (chauffeurs van vrachtwagens, taxi's, bussen en ambulances) verlaagd naar 0,2 promille. Eigenlijk een soort van foutmarge, want na 1 pintje zouden ze al positief blazen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws