Politie checkt sociale media tijdens alcoholcontroles

lokalepolitie-acoholcontrole

De politie gaat de komende weken inzetten op alcoholcontroles. De 20e BOB-campagne is sinds een aantal dagen gestart en de politie doet er alles aan om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de gevolgen van alcohol in het verkeer.

Om ervoor te zorgen dat mensen een controle ondergaan, zal de politie dan ook de sociale media in de gaten houden. "Zien we dat onze locatie ergens massaal gedeeld wordt, dan verplaatsen we ons", zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) daarover. Als je tijdens de komende alcoholcontrole dus een agent snel op zijn smartphone door de Facebook- of Twitterapp ziet scrollen, dan is dat niet om iets te like'n maar wel om te kijken of er veel meldingen zijn van die desbetreffende controle.

Verder wil de politie ook gebruik maken van mobiele controles, kleine units die zich naar sluipwegen en kleine baantjes verplaatsen. Daar hopen ze veel mensen die denken dat controles vooral op de grote wegen gebeuren toch te controleren, om nadien naar een andere locatie te gaan. Het fenomeen van de pop-up activiteiten wordt dus ook bij de politie gebruikt.

niet enkel 's nachts

Tot slot zullen er ook de hele dag controles gehouden worden. Om 15u blaast zowat 5 procent van de bestuurders die betrokken zijn bij een ongeval positief. "Daarom dat er op elk mogelijk uur gecontroleerd wordt. Het zwaartepunt komt natuurlijk op het weekend en ’s nachts te liggen, maar dat neemt niet weg dat er overdag ook controles zullen zijn," zegt minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR).

Teaserafbeelding via TomCartoon.be.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 11:42
afbeelding van Carlos

Ze komen in mijn ogen naar buiten met iets wat je ze al vanaf het begin deden. Ze doen of ze ineens de sociale media hebben ontdekt. Er zal vast een snuggere op dat kabinet zijn die de lamp heeft doen branden :-p.
Er zijn genoeg FB pagina's en #-twitterzaken die al geruime tijd rond gaan.

Heb deze zondag nog gedacht om terug te draaien en eens langs te gaan ^^. Dit was dan nog om 11.45u. Dus ze staan er inderdaad op elk mogelijk uur.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws