Parijs wil geen dieselauto's meer in 2020

paris-air-pollution-m

Tegen 2020 mogen er geen dieselwagens meer rijden in de Franse hoofdstad Parijs, dat is het plan van Anne Hidalgo - de burgemeester van Parijs. De maatregel kadert in het plan om de luchtvervuiling in Parijs sterk terug te dringen.

"Ik wil de dieselwagens eruit tegen 2020, indien mogelijk ook tot buiten de ringweg" aldus Hidalgo.

Een ongelooflijk maf idee is het niet. Vandaag heeft al zestig procent van de Parijzenaars geen auto meer, in 2001 was dat nog maar 40 procent. De inwoners willen dus steeds meer van hun auto af.

Naast het verbieden van dieselwagens wil de burgemeester de centrale vier arrondissementen omvormen tot autovrij, in de aanloop daarvan zal binnenkort de zone 30 geleidelijk worden uitgebreid.

Dat de Franse hoofdstad last heeft van luchtvervuiling is geen geheim. Het werd eerder al wetenschappelijk bewezen dat inwoners uit Parijs gemiddeld zeven maanden minder lang leven dan andere Fransen. Volgens een peiling van Journal du Dimanche vindt 84 procent van de Parijzenaars de strijd tegen de luchtvervuiling een prioriteit. 54 procent steunt de voorstellen van burgemeester Hidalgo.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 10:12
afbeelding van Rebel

Ofdat dieselwagens de enige luchtvervuilers zijn! De Parijse bewoners en bedrijven verwarmen of koelen hun gebouwen toch ook met gas, mazout, elektriciteit of andere vervuilende materialen. Om een stokbrood te bakken heb je een oven nodig, die oven moet ook verwarmd worden. Het zijn allemaal luchtvervuilers in meer of mindere mate.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws