Invoerder Peugeot & Citroën ontslaat 1 op 3 medewerkers in België

psa-peugeot-citroen_43

UPDATE: Oorzaak is een synergie tussen de divisies van België en Nederland
De invoerder van Peugeot en Citroën heeft via een bijzondere ondernemingsraad op woensdag te kennen gegeven dat het 96 van haar Belgische medewerkers zal ontslaan. Dat is ongeveer 1 op 3 mensen die werkzaam zijn in het bedrijf.

Op de hoofdezetel in Eigenbrakel heeft de invoerder van de PSA groep (Peugeot en Citroën) bekend gemaakt dat het 96 van haar Belgische medewerkers zal ontslaan. Algemeen Directeur Benelux, Virginie Jacquot, zal morgen (donderdag 12 maart) meer uitleg geven omstreeks 9 uur.

Omdat het zou gaan over een vierde van het totale personeelsbestand gaat de wet-Renault van kracht. Hopelijk krijgen we morgen meer informatie.

UPDATE (12/03)

Hoewel PSA vorig jaar voor het eerst in drie jaar operationele winst wist te realiseren wereldwijd blijft het bedrijf in moeilijke papieren zitten. Een stevige herstructurering is dan ook van kracht. Zo werd er eerder een fabriek in Parijs gesloten, de lonen van de Franse werknemers bevroren en de uitgaven voor nieuwe modellen beperkt. Nu zal de Franse autobouwer een synergie realiseren tussen de divisies in België en Nederland.

Dat werd vorig jaar al bekend gemaakt, maar de impact ervan was nog niet helemaal duidelijk. Voor België betekent het alvast dat 96 van de 250 werknemers hun baan verliezen in het bedrijf.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws