Intelligente camera kan niet om met gepersonaliseerde nummerplaten

teaser

In het bezit van de gepersonaliseerde nummerplaat 'POEPIE', 'TOO FAST' of 'BATMAN'? Dan heb je waarschijnlijk het geluk dat je niet wordt geregistreerd door de trajectcontrole of de camera's voor nummerbordherkenning. Only in Belgium...

De ANPR-camera's herkennen de speciale nummerborden niet als nummerplaat en slaan die platen dus over bij de controles. Het Agentschap Wegen & Verkeer laat alvast weten dat ze de camera's niet direct zullen aanpassen, maar dat gepersonaliseerde platen wel degelijk geflitst kunnen worden door flitscamera's en mobiele flitscontroles.

Een goeie 8.000 wagens rijden rond met gepersonaliseerde plaat. Sinds april vorig jaar kregen ze nauwelijks of geen boetes in de bus.

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) - dat eigenaar is van de camera's - bevestigt het probleem. "We gaan eerst een grondig onderzoek uitvoeren om hier een mouw aan te passen", zegt Peter Bruyninckx van het Agentschap. "De software voor deze camera's is voorgeprogrammeerd voor een aantal standaardvormen. Maar met die nieuwe gepersonaliseerde nummerplaten kan het alle kanten uit. Dit zorgt voor een technische uitdaging", zegt Bruyninckx. "We weten wat het probleem is, nu gaan we onderzoeken hoe we hier een mouw aan kunnen passen."

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
bartelskie 14:54
afbeelding van bartelskie

zou deze plaat nog vrij zijn : "Flash me if U can"

Glenn 15:29
afbeelding van Glenn

Dus een goede advocaat kan dan brandhout maken van een boete uitgeschreven bij een trajectcontrole. Wat een klucht is dat hier toch altijd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws