Begroting in orde: Diesel duurder, benzine goedkoper vanaf 2016

volkswagen-passat-variant-16tdi-bluemotion-7

De regering heeft de begroting voor het komende jaar in orde. En daar horen de nodige prijsstijgingen en -dalingen bij. Om de markt in evenwicht te houden, weet je wel.

Zo komen er taksen op frisdranken en zien de rokers het pakje sigaretten alweer stijgen in prijs. Maar ook de autogebruiker valt in de prijzen. Zo laat de regering weten dat de dieselprijs de komende jaren fiks de hoogte in zal gaan, terwijl benzine net goedkoper zou moeten worden.

Wie 50 liter diesel tankt, zal daar in 2016 zowat 2 euro extra voor betalen, net als in 2017. In 2018 komt daar nog eens 3 euro bij voor hetzelfde volume. Ga je benzine tanken, dan zal je merken dat je tegen 2018 zowat 4 euro minder betaalt voor een tank van 50 liter dan vandaag de dag.

Dat het wagenpark uit een pak minder diesels zal gaan bestaan in de komende jaren, mag wel duidelijk zijn.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 13 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
pendelaar naar brussel 15:41
afbeelding van pendelaar naar brussel

Dus in 2018 7€/tank duurder? En ik heb 5 tanks van 50l nodig per maand. Waarom ga ik in godsnaam mijn botten nog gaan afdraaien in Brussel? Hopelijks komt er een reorganisatie en mogen we op vervroegd pensioen.

Audi22 16:55
afbeelding van Audi22

Het probleem is realisme, ze denken dat iedereen zomaar van auto kan wisselen, iedereen op 5 min van zijn werk woont, iedereen voor zijn deur openbaar vervoer heeft etc etc. Je mag er niet bij nadenken maar het is enorm slecht gesteld tegewoordig en als ze daar wakkerworden want van 2017 of 2018 zijn roetfilters voor benzine wagens verplicht gaan de mensen die nu een diesel ruilen naar benzine weer eens extra gepakt worden. Plus km vergoeding is ook nog niet van de baan ondanks we feitelijk al km vergoeding betalen door de accijnzen aan de pomp..... Moeite doen om te gaan werken in Belgie wordt gestraft en dat moeten ze ook gewoon eens eerlijk durven toegeven en zeggen blijf thuis in uwe zetel liggen want dan hou je meer geld over want veel scheelt het niet meer :-)

Mathieu 12:45
afbeelding van Mathieu

Ik deel uw mening! Pak de gewone burger, daar zijn er veel meer van en daar kunnen we nog wat restjes gaan rapen!
Eerst de korting en voordelen voor een dieselartikelfilter, nu de diesel afstraffen en de benzine beetje gaan promoten. Binnen een paar jaar benzine eens gaan afstraffen zie.

Zou graag weten hoeveel offertes op het autosalon (of tijdens die periode algemeen) zullen gevraagd worden voor een benzine in vergelijking met vroeger.

Smeerlappen (politiekers) zijn het, er bestaat geen beter woord voor.

Vanhees 15:16
afbeelding van Vanhees

Euh -, Het zal echt niet lang duren alvorens onze hypocriete regering, na de prijsverlaging van benzine, ook de wagens met benzinemotor financieel extra zal belasten omdat niet volledig verbrande benzine zelfs meer roetdeeltjes kan verspreiden dan de huidige dieselmotoren met roetfilter.
Zie; http://www.amt.nl/techniek/nieuws/2013/12/roetfilter-nodig-voor-di-benzi...

Sintepieter 01:27
afbeelding van Sintepieter

En als iedereen over is naar benzine, dan gaan we de benzine extra zwaar belasten, enz... Ze doen maar... Ik woon op een paar km van de Nederlandse grens, ga ik daar mijn eco-spaardieseltje volgooien.

andre 21:20
afbeelding van andre

kleine nuance,de dieselaars worden al een 10 tal jaren gesponssert door de staat,goedkope diesel door lagere acijnsen premies voor roetfilters eco premies enz hoog tijd dat de lat gelijk wordt gelegd.bekijk de prijzen en het aantal dieselwagens maar eens in het buitenland

chris d 21:01
afbeelding van chris d

T'ja diesels in het buitenland , in Afrika rijden er nog diesels rond van de jaren 70.
Er zal weer veel geëxporteerd worden naar daar!
En het is ook nog over diezelfde planeet aarde welke we spreken , waar de vervuiling zich ook bevindt de opwarming komt er op die manier toch.( het gaat tenslotte nog altijd over dat)
Misschien beter in verband met diesel wagens , je koopt een diesel , goed , maar je kan deze niet meer doorverkopen. Dus door verkoop is naar de sloop. En gewoon oprijden.
Koop je dan iets nieuws ( ecologisch verantwoord??) elektrisch,hybride,waterstof, gas in een land dat praktisch nog geen voorziening heeft voor deze?
Wel ik weet het ook niet.

Kfz.44 20:25
afbeelding van Kfz.44

Al die jaren rij ik benzine, doe gemiddeld 15.000 per jaar, en van ze leven koop ik geen diesel. Gelukkig bevestigd en beloond onze regering mijn rijggedrag door wat korting. ...al zal ik die vast al ergens anders afgedragen hebben.

Renato Moi 18:24
afbeelding van Renato Moi

Wij worden op alles gepakt, of dit nu diesel, elektriciteit of het eender welke taks ze verzinnen , dan komen ze nog een met een cadeau van 100 euro per maand voor de werkende man en op een andere manier pakken ze je 150 euro af, wat een wanbeleid. Ik wordt er telkens niet goed van als ik de heren en de dames politici hoor praten en zeker als ze aankomen van de mensen de hoogste inkomens van die vragen we een extra inspanning, allemaal onzin en toch komen ze telkens weer terug met dit fabeltje ze moesten eens niet zoveel verkwisten en we moesten ook hun eens kunnen afrekenen als de boekhouding niet klopt. Zo dat moest er even uit.

wielemans 15:20
afbeelding van wielemans

Nu gaan ze eerst ons als dieselrijders belasten met een verhoging van de diesel op een 50liter tankbeurt, en ook de volgende jaren
Wat gaat er gebeuren als er geen diesel meer rijdt, dan zal de benzine ook wel volledig onder de hamer liggen qua taksen
Waarom allemaal die dreigementen van de regering, we moeten die heel dure electrische wagens komen.
Als we die hebben beginnen ze langs de andere kant onze elektriciteit nog maar eens op te slaan en daar op te belasten ,
Zo zie je maar, het zal nooit ophouden

swa 21:20
afbeelding van swa

en na 5dagen vriezen zitten ze al te klagen over te weinig elektriciteit (klootzakken)

andre 15:46
afbeelding van andre

de oplossing is toch simpel,stem volgende keer allemaal groen,dan rijden we binnen een tiental jaar allemaal terug met de fiets,weg benzine en diesel......
wedden dat ze dan de fietsbanden belasten?

Ghislain 14:23
afbeelding van Ghislain

Stemmen ? dat deden we toch massaal op de NVA en zie nu, ze persen ons nog meer uit dan ooit tevoren. De auto is altijd de melkkoe geweest, dus de eigenaars. Taks shift zeker, ze doen niets dan de sociale zekerheid afbouwen maar doen niets aan de belastingparadijzen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws