#Dieselgate: Volkswagen kan nog eens 1,1 miljoen wagens terugroepen

dieselgate-main

Volkswagen krijgt stilaan toestemming om hun aanpassingsplan voor de sjoemelsoftware uit te rollen. Vorige week kreeg het al licht op groen voor het terugroepen van 800.000 wagens, nu kan het nog eens 1,1 miljoen wagens naar de garage halen na een goedkeuring van de Duitse Kraftfahrt-Bundesamt.

Het gaat opnieuw om de wagens die een EA189 2.0 TDI motor onder de kap hebben zitten. Ditmaal zijn de modellen VW Tiguan, Caddy, Audi A4, A5, A6 en Q5 aan de beurt. Niet dat je dadelijk je wagen moet binnenbrengen, de automaker zal in verschillende fasen brieven uitsturen naar de klanten met de vraag hun wagen binnen te brengen om de fout recht te laten zetten en de software te upgraden..

Vorige week nog werd toestemming gegeven voor het terugroepen van 800.000 Passats, CC's en Eos'en. Daarmee heeft Volkswagen intussen 2,5 miljoen voertuigen laten terugroepen, al zullen er nog wel meer volgen als ook de Amerikanen toestemming geven om wagens te laten bijwerken. Tot nu toe zijn slechts 50.000 effectief bijgewerkt, terwijl er 8,5 stuks nog dezelfde behandeling te wachten staat.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
frank van crombruggen 15:51
afbeelding van frank van crombruggen

Hoe zit het met de vergoeding voor mensen die een Volkswagen aankochten ?
Wat is de stand van zaken? Enig idee ?

Groetjes
Frank

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws