VIAS: "Middenvaksrijden is grootste ergernis"

belgium-2729173_960_720_bosmanerwin

Volgens een studie van VIAS - de nieuwe naam van het BIVV - ergert de Belg zich het meest aan middenvaksrijders. 27 procent van de ondervraagden gaven dat als grootste ergernis op. Al zijn de andere ergernissen ook niet min.

Niet ons onderzoek, wel dat van VIAS dus. Daarin staat te lezen dat de ondervraagde Belg, en ook de Vlaming dus, zich het vaakst ergert aan middenvaksrijders op de snelweg. VIAS deelde de resultaten op in ergernissen op de snelweg en ergernissen in de bebouwde kom. Want beide verschillende situaties zorgen voor verschillende ergernissen.

Op de snelweg ergert de Belg zich behalve aan de middenvaksridders ook aan bumperklevers en het niet gebruiken van de richtingaanwijzer.

Ook in de bebouwde kom is het niet gebruiken van de richtingaanwijzer een ergernis, die zelfs de top 3 aanvoert. Verder zijn er ergernissen voor telefoneren achter het stuur en voor het oprijden van een overvol kruispunt waardoor het geblokkeerd raakt.

(foto bovenaan: bosmanerwin)

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 9 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Waxweazel 09:42
afbeelding van Waxweazel

Vandaag nog enkele ergerlijke middenvakrijders tegen gekomen op de E40 richting Brussel. Rechtstreeks van de invoegstrook in Affligem naar het middenvak terwijl de snelweg letterlijk totaal leeg was door het ongeval in Aalst waar de snelweg was afgesloten.
Ik vind dit ziekelijk en ergerlijke mensen :s

robert.verbeiren@telenet.be 11:40
afbeelding van robert.verbeiren@telenet.be

Uw reactie : Indien iemand 120 rijdt op het middenvak dan zijn al diegenen die hem willen voorbijrijden in overtreding of niet ????
Ik erger mij dus alleen als iemand geen 120 aanhoudt op het middenvak anders mag hij gerust zo blijven rijden beter dan constant van file te moeten verander om bv. vrachtwagens die rechts rijden te moeten inhalen !

Quin 14:24
afbeelding van Quin

Als ik er ook nog wat azijn mag bij pissen: de mensen die hun snelheid niet rijden :-p . Hoe moeilijk is het toch om tenminste de snelheid te rijden dat je mag rijden?

En het ergste is dat ze dan versnellen of hun grote lichten opzetten als je ze inhaalt. Ziek volk.

Nidas Leo 09:11
afbeelding van Nidas Leo

Gewoon even ter info:
Zo'n rond wit bord met rode rand en een getal op, dat duidt de MAXIMUM toegelaten snelheid aan, niet de verplichte minimum snelheid.
Ziek volk dat dit omgekeerd ziet. ;-)

Quin 11:17
afbeelding van Quin

Dat weet ik ook wel, wijsneus :).

Maar praat je dan goed dat mensen op een rustige 'landingsbaan' waar je 70 mag 50 zitten te sjokken? Als er geen enkele reden is om veel te traag te rijden op een vlotte weg, dan werk je de vlotte circulatie van verkeer tegen.

andre123 20:05
afbeelding van andre123

ik sluit me aan bij de twee vorigen,turnhout antwerpen in ranst,elke keer weer van de invoegstrook naar het midden en daar dan blijven hangen tegen 110 liefst met gsm in de hand!!!!
breda antwerpen ter hoogte van schoten rechtse rijstrook totaal leeg tot aan sportpaleis soms heb ik de indruk dat ik in engeland op de baan zit.
tip voor luk allo en zen team.

Carlos 15:37
afbeelding van Carlos

³ E17 Antwerpen - Gent zelfde verhaal... Eigenlijk overal waar er meer dan twee rijstroken zijn...
Blokkeren kruispunt 9/10 vooral de groot steden zijn. Snap niet dat sommige mensen niet verder kijken dan hun neus lang is...

Wim De Cokere 11:40
afbeelding van Wim De Cokere

Het is veel leuker rijden op autostrades in de USA. Iedereen blijft in z'n vak (lane). Geen gewriemel van voertuigen die steeds weer naar het rechtse vak moeten. Rechts voorbijsteken: no problem. Voertuigen op de opritten hebben altijd voorrang. Vrachtwagens rijden aan de dezelfde snelheid als de auto's.
En op de andere wegen: geen voorrang van rechts, wel stopborden. Aan de rode lichten naar rechts afslaan is toegelaten. En overal voldoende borden met de max. snelheid.
En overal brede wegen en ruime en voldoende parkeerplaatsen.

Anon 11:26
afbeelding van Anon

Toch wel vreemd dat er zoveel mensen zich ergeren aan linksrijden aangezien bijna iedereen het zelf doet. 1ste vak is meestal verlaten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws