BOB-controles korter en dynamischer

bob-2017winter-header-vrouw-nl-1440x518

Ook dit jaar bestaat weer de kans dat je moet blazen als je onderweg bent tijdens de eindejaarsdagen. Omdat social media tegenwoordig toelaten die controles sneller bekend te maken, verandert de politie nu van tactiek.

Voortaan zal je niet langer een hele file moeten vormen op de hoofdwegen om één voor één te blazen. De politie zal dit jaar werken met kleinere dynamische teams. In plaats van teams met 24 mensen, willen ze vier kleine teams met elk zes agenten op locatie sturen voor een kortere tijd. Die "kortere tijd" is maximaal 40 minuten, waardoor het moeilijker wordt voor chauffeurs om locaties van alcoholcontroles te verspreiden via social media of verkeersapps.

sluipweggeblazen

Daarbij willen ze de controles verder voeren op alle mogelijke momenten, zoals tijdens de vorige jaren al vaker het geval was. Op een dinsdagochtend op een sluipweg maak je dus evengoed kans op een alcoholcontrole als tijdens het weekend op een hoofdweg. Tegelijk blijven ook mobiele teams actief. Zij zullen al rijdend verdachte voertuigen aan de kant zetten en de chauffeur ervan aan een alcoholcontrole onderwerpen.

Zo ­hopen we de pakkans voor beschonken bestuurders te maximaliseren en tegelijk het aantal zware ongevallen — die nog altijd het vaakst ’s nachts gebeuren en waarin alcohol en drugs dikwijls een rol spelen — terug te dringen,” deelt Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) nog mee.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws