Wordt boete middenvaksrijden verdubbeld?

regen-op-autostrade_01

Eén van de grootste ergernissen op onze Belgische wegen zijn de middenvaksrijders. We ergeren ons eraan en toch lijken we het allemaal zelf zo vaak te doen. Maar daar kan binnenkort verandering in komen.

Want op aangeven van het Vias, het vroegere BIVV, wil Minister voor Mobiliteit Francois Bellot (MR) nu een meer dan verdubbeling van de boete voor middenvaksrijden, van 58 naar 118 euro. Daarmee zou het bedrag op dezelfde hoogte komen als rechts inhalen, iets wat steeds vaker gebeurt, uitgelokt door de vele middenvaksrijders.

Volgens het Vias vormen zij een gevaar op de weg voor de snellere weggebruikers. Iemand die mooi op het uiterst rechtse rijvak rijdt, moet vier manoeuvres uitvoeren om een middenvaksrijder legaal in te halen. Dat is niet alleen riskant op sommige momenten, het is ook een trechtervorming voor het achteropkomend verkeer.

Een mogelijke wetswijziging komt er waarschijnlijk pas ten vroegste in 2018.

Wij zijn alvast voorstander voor een strengere aanpak, al zijn we van mening dat een hogere pakkans waarschijnlijk meer effect zal hebben dan een boete die je een paar weken later in de brievenbus krijgt. Daarbij, wat zie je als middenvaksrijden? De bestuurder die op een lege A12 op een zondag op het tweede rijvak blijft rijden is duidelijk, maar wat doe je met de chauffeur die in druk verkeer op de E40 's maandags niet snel tussen twee vrachtwagens duikt die 15 seconden van elkaar rijden?

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Julien 10:02
afbeelding van Julien

Iedere lullige tracht tegenwoordig op TV te komen, alle dagen veranderd er iets op school. Zijn wij ons nog altijd aan het aanpassen aan anderen? Onnozelaars wordt wakker!
Deze week tweede rijvak rijden wanneer ik op het tweede rijvak 120 km/u rij en er is een derde rijvak, wat is er dan fout, het eerste rijvak is voor mensen met zelfmoord plannen of moet de weg vrij voor die ongestraft (deze week nog bewezen) meer dan 200 km/u rijden

Jos D. 10:43
afbeelding van Jos D.

Ze zouden beter die regel gewoon afschaffen en rechts inhalen toelaten op de snelweg. Dat maakt alles véél eenvoudiger.

Evo X 19:59
afbeelding van Evo X

Da's er nu niet omdat je met de huidige manier van werken de snelweg tijdens de spits logisch vult.

Jos D. 18:27
afbeelding van Jos D.

Haha, daarom dat men in het 3de rijvak meestal stilstaat bij zeer druk verkeer.

andre123 12:50
afbeelding van andre123

hoog tijd dat er opgetreden wordt,wie probeert zich aan de regels te houden wordt konstant gesaboteerd niet alleen door links of middenvakrijders,probeer de ritsenregel maar eens toe te passen,gegarandeerd miserie.
120 op tweede rijvak?prima,geen probleem als het eerste volzet is,anders de regel is nog altijd uiterst rechts als er plaats is ook voor diegene die denken dat het middenvak voor hen bestemd is.inderdaad onozelaars wordt wakker

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws