Tesla's voor de Luxemburgse politie wachten op goedkeuring

tesla-model-s-police-luxembourg_3

Hebben de Belgische politieagenten net een hele reeks Volvo V90's in gebruik genomen, dan kiest de politie van het G.H. Luxemburg voor een Tesla als interventiewagen. Al moeten ze nog even wachten.

Oorspronkelijk hadden de Tesla's al vorige herfst door het straatbeeld van Luxemburg moeten zoemen. Maar de Luxemburgse politie heeft af te rekenen met wat onvoorziene obstakels op hun weg om de wagens goedgekeurd te krijgen. Om te beginnen kregen de blauwe zwaailichten bovenop de wagens niet de benodigde TÜV goedkeuring, die werden wel al geïnstalleerd op één van de voertuigen. Dat weerhoudt de politie ervan om ook de andere Model S ermee uit te rusten.

tesla-model-s-police-luxembourg

De Tesla Model S is niet het eerste elektrische voertuig in politiedienst. Eerder werden ook al elektrische voertuigen van andere merken aangekocht, al worden die vooral ingezet bij de onderzoeksteams, terwijl deze Tesla's als standaard wagens gebruikt zullen worden. Omdat de beperkingen minder groot zijn kan de Tesla makkelijker ingezet worden voor dagelijks gebruik.

tesla-model-s-police-luxembourg

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws