Persoplaten goed voor 19 miljoen euro in staatskas

gepersonaliseerde-nummerplaat

Sinds de invoering van de gepersonaliseerde nummerplaten in 2014 wist het folietje al 19 miljoen euro in de kassa van de federale overheid te brengen. Niet gek als je weet dat er maandelijks gemiddeld zo'n 470 aanvragen zijn.

Een compleet succes, de gepersonaliseerde nummerplaat. Dat blijkt uit cijfers die minister van mobiliteit François Bellot (MR) deelde met de kamer. Want sinds de invoering - in 2014 - brachten de platen al 19 miljoen euro op. Het succes kende even een dipje toen de overheid - wat kort door de bocht - besliste om de prijs eind 2015 op te trekken van 1.000 euro naar 2.000 euro maar sinds eind 2017 staat de prijs terug vast op 1.000 euro.

Het resultaat is dat de aanvragen weer stevig stegen. Want werden er tijdens de 'dure periode' zo'n 141 per maand aangevraagd, dan staat de maandelijkse teller tegenwoordig op een stevige 470. Denk daar maar eens over na... 470 mensen per maand gaan naar de DIV om een 'SONJA-1', 'WLTPLOL' of 'JEFKE' aan te vragen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (15)

Plaats een reactie
Jelledr 12:18
afbeelding van Jelledr

Tof idee, dat wel. Maar om daarvoor 1000e aan die rovers te betalen? Goe zot! Daarmee ga je op verlof. Maar t is ieder zijne portemonnee. 115euro zou beter zijn, dan reed bijna iedereen er mee rond. Maar als je het kan inbrengen in onkosten waarom niet?

Techno Patat 17:36
afbeelding van Techno Patat

Ik kan het niet inbrengen hoor ;)! Ik gebruik die 2 tekentjes gewoon al van toen ik 15 was en dacht: als ze nog vrij zijn wil ik ze wel... en zo geschiedde :D!
Voor 1.000€ gaan we helaas niet op verlof, maar ik ga dan misschien ook maar 2x per jaar op café/uit in het algemeen. En uitgaan kost ook geld aan 13€/ gin tonic :p!

Elk zijn ding zou ik zeggen, ik heb die 1.000 aan de staat gegeven en weet wat ik ervoor terug krijg, van die veeeeeeel andere euro’s die ik aan de staat geef weet ik niet wat ervoor terug komt ze :D!

Techno Patat 13:08
afbeelding van Techno Patat

Ik ben zo een kalf geweest van altijd te antwoorden: nee jong, 2.000€ voor iets dak ne keer sjiek vind is gekkenwerk. Met die 1.000€ zou ik kunnen leven...
Tot eind vorig jaar ze plots bekend maakten dat de prijs terug ging dalen en ik een stuk of 10 berichten kreeg dat ik moest kijken voor eentje :D!

Dusja, nu heb ik ook eentje. En eigenlijk zie je ze echt veel inderdaad. En op vanalles! Er staat een 207 cabrio bij ons van Jessica ofso, een minitje maar ook op auto’s van het soort ‘het betere werk’ :p!

En de aanvraag is dacht ik aangepast recent, nu moet je niet meer naar de DIV dachtek ergens gelezen te hebben :), gelukkig! Want die van de DIV kijken echt naar u van: serieus? Nog enen voor zo een plaat?

Die dat 2.000 gegeven hebben balen wel zeg :D!

Ben Ruh 17:44
afbeelding van Ben Ruh

Echt iets voor Johny en zijn Marina. En voor marokkaanse en turkse patsers die een klein pietje moeten compenseren. Eigenlijk nog maar één goeie gezien: een Tesla met " NO CO2". Prettig week-end.

andre123 19:36
afbeelding van andre123

1000e voor een stomme plaat,en dan maar klagen dat alles zo duur is

John 16:48
afbeelding van John

De mensen die 1000€ betalen voor een nummerplaat, zijn niet degene die klagen volgens mij.

Rover 19:48
afbeelding van Rover

Anekdote : ooit kwam naast mij toen ik stond te wachten op de parking van een bedrijvenpark een A6 geparkeerd. Een man in maatpak met aktentas stapte uit en verdween in het gebouw. Toen ik iets later uitstapte om richting hetzelfde gebouw te gaan, passeerde ik achter de A6 en zag ik de persoplaat : BOLLEKE... Yep, BOLLEKE. Zin en onzin van persoplaten, zegt u ?...

lauw 20:51
afbeelding van lauw

Sommigen vergeten: bepaalde mensen zijn gewoon rijk (legaal/illegaal/erfenis/etc)... they have money to burn, ze geven in een club 1000€ voor een fles champ, waarom dan niet aan een plaatje? Of het zijn Marrokaanse patsers die constant zitten te gsm'en aan het stuur. Losers

andre123 13:26
afbeelding van andre123

sommigen vergeten blijkbaar dat er een hoop mensen zijn die met die 1000 euro een hele maand moeten rondkomen,nee ik ben er niet bij,om dan zo openlijk met die rijkdom uit te pakken ok ieder doet men zijn centen wat hij wil maar ik vind het pure verspilling,schenk ze liever aan mensen die het echt nodig hebben,en ik bedoel wel eigen volk

Mathieu 14:18
afbeelding van Mathieu

Iedereen doet met zijn centjes wat hij wil.
Ik vond het in het begin belachelijk, zo'n plaat. Maar ondertussen is het schering en inslag, net zoals er meer en meer bedrijfswagens met jonge gasten in, op onze wegen verschijnen.
Ik ben het dus al gewoon. Juist moet ik in 3 van de 4 platen mij wel serieus inhouden met lachen, want over het algemeen zijn ze belachelijk. :-)

andre123 19:55
afbeelding van andre123

tuurlijk doet iedereen met zijn centjes wat hij wil,
je zegt het zelf belachelijk

JelleDR 09:22
afbeelding van JelleDR

Moraal van het verhaal: Ieder doet met zijn centen wat hij wil. Toch vind ik het erg schandalig dat de rovers uit Brussel er 1000euro voor willen.

Eigenlijk zou het beter zijn dat ze de prijs voor platen die voor de eigenaar een betekenis hebben 1/10 van de huidige prijs vragen. Dan zag je ze nog meer.

Anderen zullen dan weer zeggen dat het niet duur genoeg kan zijn. In de jaren negentig kostte een bolleke 100fr nu 1000eur :-)

John 11:49
afbeelding van John

Ik vind het net een goede maatregel. Je betaalt enkel voor iets extra, niemand wordt verplicht. Is een beetje zoals de games van tegenwoordig. Vaak zijn ze gratis, maar wil je een leuke skin, dan moet je extra betalen.
1000 Euro is ook een sweet spot volgens mij: Meer (2000 Euro) werkt averechts, bij minder (100Eur of 500Eur) bestaat de kans dat het zijn (relatief) unieke status verliest.

Techno Patat 10:36
afbeelding van Techno Patat

Vind ik ook John. Zie het als een vrijwillige belasting op autoliefhebbers (mezelf), mensen met een groot ego of (wannebee) rijken die willen showen :D!

Die 1.000 EUR is iets dat je nog eens kan geven om iets unieks op je auto te hebben. En je hebt het voor de rest van je tijd.Een set velgen kosten makkelijk die prijs, voor een wrap ben je 2 of 3x zoveel kwijt en die dingen slijten of vergaan met een nieuwe auto... Dat nummerbordje blijf je hebben.

4g63 12:49
afbeelding van 4g63

Ikzelf doe 32h per week, dat doe jij wsl op 2 dagen dus ik gun u alle folliekes en de tijd die overblijft wens k je zoveel mogelijk 'quality time' toe. En als op 't einde van 't jaar de hele resem is betaald en alle instanties die controleren zijn tevreden, (voor de leek: is dus verre van produkt maken verkopen klaar) dan moe je da doen als je daar zin in hebt, anders hou je dat ook ni vol.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws