Europa pleit voor standaard geavanceerde veiligheidsuitrustingen

waymo-car-camera-funny

Komen ze nu niet verder dan airbags en ESP, dan wil Europa in de toekomst constructeurs verplichten een rits aan veiligheidsnufjes standaard op nieuwe productiewagens te monteren. Zaken zoals een rijstrookassistent en een noodrem maar ook een alcoholslot.

In de eeuwige strijd om de veiligheid op de openbare weg te verbeteren heeft de Europese Commissie een nieuw voorstel uit de doeken gedaan om nieuwe productiewagens in de toekomst uit te rusten met een rits aan geavanceerde veiligheidsnufjes. Zo is er sprake van een adaptieve cruisecontrole met noodremfunctie, een rijstrookassistent (niet verplicht actief), snelheidsassistent (niet verplicht actief) en een systeem dat vermoeidheid kan detecteren. Ook nog een droom van de EU; een verplicht alcoholslot.

Samen met een dodehoeksysteem voor vrachtwagens maakt de Europese Commissie zich sterk dat de verplichte uitrusting het komende decennium meer dan 10.500 levens kan redden.

Ook de wegen, natuurlijk

Al begrijpt de EU dat er ook werk moet gemaakt worden van de wegen, door een systematische analyse van gevaarlijke verkeerspunten waarbij landen een zakcentje kunnen krijgen van Europa voor de aanpassingen. "90 procent van de verkeersongevallen is het gevolg van een menselijke fout", besluit eurocommissaris Elzbieta Bienkowska. "De nieuwe veiligheidsuitrusting moet het aantal ongevallen aanzienlijk gaan terugdringen."

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws