Feest!: Morgen alweer 10de editie flitsmarathon

flits2

Morgen, woensdag 17 oktober, zullen zowat 130 lokale politiezones deelnemen aan de tiende editie van de flitsmarathon. Een feesteditie dus. Al wil je net zoals voordien liever geen fotografisch aandenken.

Vanaf woensdag 17 oktober om 06.00 uur tot donderdagochtend 18 oktober 06.00 uur zal de federale politie met man en macht haar tiende flitsmarathon houden. Tijdens die grootscheepse snelheidscontrole zullen eveneens lokale politiezones alle middelen inzetten om de snelheid van bestuurders te controleren.

Burgers kregen tot begin deze maand de kans om via een website locaties door te geven waar zij vinden dat er vaak te snel wordt gereden. In Vlaanderen kwamen er maar liefst 8.766 meldingen binnen. De federale en lokale politiezones zullen willekeurig halt houden op die locaties om snelheidsovertreders te betrappen. Eerder dit jaar hield de politie ook al een flitsmarathon (april), toen werden 35.158 overtredingen vastgesteld op de zowat 1.4 miljoen gecontroleerde voertuigen.

Feestje in mineur

Toch is de tiende editie van de marathon geen compleet feestje, want verschillende politievakbonden - ACV, ACOD en NSPV - grijpen de feesteditie aan om de veranderingen binnen de job aan te kaarten. Daarom roepen ze op om de marathon te boycotten. Simpelweg door niet te gaan flitsen of de machine uit te laten staan.

Flauw natuurlijk, want het is toch feest voor iedereen, niet? Hoe dan ook, bij deze ben je gewaarschuwd.

Flitsmarathon oktober 2018

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 12:43
afbeelding van Jelledr

Kassa.. kassa... daar gaat et om. Meermaals geflitst tegen een gecorrigeerde snelheid van 51km/u. Meestal zetten ze zich juist waar de bebouwde kom stopt. Toch heb je altijd eikels die je voorbij vlammen maar die beschikken meestal over verklikkers.

Ivan 18:54
afbeelding van Ivan

Als ome polies nu ook eens alle illegaal inhalende vrachtwagens moest op den boek zetten zou het mij nog niet storen. Maar er is discriminatie.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws