Binnenkort ook Londense Taxi's in Parijs

2018-london-taxi-levc-in-parijs-4

De Parijse autoriteiten hebben zonet een typegoedkeuring gegeven voor de LEVC TX eCity. Daardoor zullen de hybride taxi's binnenkort ook in de Lichtstad te gebruiken zijn.

De Franse hoofdstad volgt daarmee het voorbeeld van andere steden zoals Amsterdam, Berlijn, Hamburg, Oslo en natuurlijk Londen zelf. Daar rijden intussen al zo'n 600 TX eCity's rond. Door zijn elektrische/hybride aandrijflijn met range extender heeft de TX eCity een totaalautonomie van 607 kilometer. Toch volstaat het voor de meeste taxirijders om enkel op te laden. De TX eCity is daardoor ook interessant voor de portemonnee met gevoelig lagere ge- en verbruikskosten. Bovendien wordt de taxi door zijn stille werking en moderne features zoals USB-poorten achterin, ook door veel klanten fel geapprecieerd.

2018-london-taxi-levc-in-parijs-1

Sinds de Parijse burgemeester Anne Hidalgo in 2014 aan de macht kwam heeft de stad de aanval ingezet op de luchtvervuiling. Zo zullen vanaf volgend jaar diesels ouder dan 2005 in de binnenstad verboden zijn. Een slok op de borrel. Al moeten ook grotere structurele maatregelen voor een positief effect zorgen. Een daarvan zijn de taxi's. Parijs heeft er momenteel zo'n 20.000 rondrijden. Daarvan hoopt Hidalgo er nu een hoop te elektrificeren om te binnenstad verder te ontlasten.

2018-london-taxi-levc-in-parijs-1

De typegoedkeuring is alvast goed nieuws voor Geely dat, naast Volvo en Lotus, ook eigenaar is van de London Electric Vehicle Company (LEVC). Dankzij de beslissing krijgt het opnieuw toegang tot een erg belangrijke en dus lucratieve markt. Tenzij de op til staande Brexit uiteraard nog roet in het eten strooit natuurlijk. De taxi's worden immers exclusief gebouwd in Coventry. LEVC is momenteel nog op zoek naar een lokale importeur maar hoopt de eerste exemplaren te kunnen leveren vanaf medio 2019.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws