De rest is parking!: Antwerpen wil parkeren op straat verbieden

antwerpen-parkeren

"Antwerpen 't stad, al de rest is parking!" Een leuze die binnenkort wel eens werkelijkheid kan worden. Want het stadsbestuur zit met het idee om bezoekers een verbod op te leggen om te parkeren op de straat in de binnenstad. Enerzijds om de leefbaarheid te vergroten, anderzijds om het nijpend tekort aan bewonersparkings aan te pakken.

Antwerpen zit vol. Nee, niet van zichzelf, wel vol automobiel. De straten in de binnenstad kreunen dan ook onder de overvloed aan wagens die dagelijks een parkeerplaatsje zoeken. Tot op zo'n punt dat bewoners in de binnenstad eigenlijk geen plaats hebben voor hun eigen wagen. Op dit moment zijn er dan ook meer vergunningaanvragen dan dat er daadwerkelijk vergunningen uitgedeeld kunnen worden. Waardoor het bestuur snel werk wil maken van een opgekuist Antwerpen. Hoe ze dat gaan doen? Bezoekers weren. Ongeveer.

Het bestuur werkt namelijk aan een plan om bezoekers te verbieden om te parkeren op de straat in de binnenstad. Waardoor niet-Antwerpenaren hun auto zullen moeten parkeren in een betaalparking of op een park & Ride aan de buitenkant van de stad. Waag je het toch om te parkeren in de binnenstad, dan riskeer je een fikse boete. Door "externe" auto's te weren hoopt Antwerpen niet enkel haar eigen bewoners meer parkeerruimte te geven maar ook meer plaats te kunnen voorzien voor gehandicapten en deelwagens.

Nog niet voor morgen

Vrees nog niet voor je favoriete parkeerplek in de Eikelstraat, er is nog geen datum geprikt op het in voegen treden van het plan. Zo moet Antwerpen eerst nog uitdokteren hoe het uitzonderingen kan toelaten. Familieleden, dokters, aannemers, dat soort - niet onbelangrijke - bezoekers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws