Oefen nu online voor je rijbewijs

theoretischrijbewijsbelgie2

Omdat de slaagpercentages bij het theoretische rijexamen naar beneden duikelden, heeft de Vlaamse Overheid een website opgezet waar je gratis kan oefenen voor het behalen van je rijexamen.

Ondergetekende behaalde zijn voorlopige rijbewijs na het oefenen in boekjes met besnorde agenten op de cover maar die tijden liggen ver achter ons. Vandaag kan je gewoon online oefenen. Tenminste, dat kon al. Maar tot op vandaag ging het niet om een officiële website van de Vlaamse Overheid. Met de nieuwe website maakt de VO de papieren versie overbodig.

slaagkans verhogen

Wie voor het theoretische examen wil slagen, moet 41 op 50 halen. Na de zoveelste hervorming in 2017 wordt voor een zware fout niet 1 maar 5 punten afgetrokken. Daardoor heb je sowieso te weinig als je twee zware fouten maakt, al menen we ons te herinneren dat dat in een verder verleden ook al eens zo was. Nochtans is die wijziging nefast voor de slaagkansen van menig aspirant-bestuurder; in 2015 haalde 60 procent nog voldoende, in 2018 waren er dan nog 40.

Minister van Mobiliteit Ben Weyts gooide daarom het roer om en zorgde voor een digitaal platform waar de - jaarlijks tot 80.000 - kandidaat-bestuurders zich kunnen voorbereiden. Vandaag werd dat platform gelanceerd onder de naam MijnRijbewijsB.be, in beheer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Op die website kan je na registratie de theorie doornemen en de kennis aftoetsen aan de hand van oefeningen. De site werkt ook mobiel, niet te versmaden in deze tijden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws