ANPR-camera's mogen binnenkort meer overtredingen vaststellen

ANPR Boetes

Camera's met nummerplaatherkenningsoftware zullen vanaf 1 juli meer overtredingen mogen vaststellen en er automatisch boetes voor mogen uitschrijven. Zaken zoals foutief keren op een kruispunt of langs de verkeerde kant een enkelrichtingstraat inrijden kunnen automatisch vastgesteld en beboet worden.

Automatic Number Plate Recognition (ANPR)-camera's zijn stilaan gemeengoed aan het worden in ons straatbeeld. Momenteel zijn de functies van die camera's beperkt maar dankzij een nieuw Belgisch decreet zullen de ANPR's een stuk meer overtredingen automatisch mogen vaststellen.

Automatische boete

Het gaat ruwweg over een 5-tal overtredingen die vanaf deze zomer automatisch zullen vastgesteld kunnen worden door zo'n camera. Zo mag het systeem vanaf juli vaststellen wanneer iemand een gearceerd stuk van de weg, zoals een uitrit van de brandweer, blokkeert of wanneer je keert op een kruispunt terwijl dit verboden is. Er hoeft dus geen agent meer aanwezig zijn om de inbreuk vast te stellen.

Daarnaast mag het systeem voortaan automatisch een boete uitsturen wanneer je langs de verkeerde kant een enkelrichtingstraat in rijdt en wanneer je op de autosnelweg over een baanvak rijdt waar een rood kruis boven staat. Tenslotte zal er extra worden gefocust op het inhaalverbod voor vrachtwagens tijdens regenweer.

De volgende stap? Inbreuken op gordelgebruik, bellen aan het stuur en middenvakrijden vaststellen. Zaken die met de huidige software nog niet geregistreerd kunnen worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Jelledr 17:21
afbeelding van Jelledr

Georges Orwell's 1984

Toen in die tijd zei men ook: 'dat zijn slechts complottheorieën'.

Het wordt tijd dat iedereen de matrix rond om ons begint te zien. Gelukkig zijn er mensen die niet meer alles zomaar slikken wat er door onze strot wordt geduwd.

De tijd dat de geest van de burger makkelijk te manipuleren was ligt ver achter ons. Niet iedereen geloofd nog dat drie stalen gebouwen door slechts twee vliegtuigen kaarsrecht in hun fundamenten zouden kunnen stortten. Kijk naar wtc7.

Of niet iedereen weet dat het meest beveiligde gebouw in die tijd (pentagon) dat trouwens vol camera's hing geen enkel vliegtuig liet zien.

We worden belogen mannekes. Het zou zijn voor onze veiligheid maar in werkelijkheid draait het om controle en het uitvoeren van een agenda. Enkele jaren geleden had ik ook nooit gedacht dat ik dit zou schrijven maar dankzij een geruime tijd thuis te zijn en ontzettelijk veel uren mee bezig te zijn kom je veel te weten.

Adriaan 20:11
afbeelding van Adriaan

Ik kan u geen ongelijk geven,buiten over het feit dat mensen dit niet meer gaan accepteren. Jaren geleden had iedereen op zijn achterste poten gestaan had de overheid ons zo gecontrolleerd, nu is dat een fait divert dat zo eventjes de revu passeert en dan blijft het zo. Als we dit nu accepteren vrees ik gewoon wat we gaan accepteren binnen 5-10 jaar wat nu ondenkbaar is...

Anon 11:29
afbeelding van Anon

Inderdaad! En de aarde is eigenlijk plat en 5000 jaar oud. Vaccinaties zijn een samenzwering, trump is een succesvol zakenman , Obama is een IS strijder uit kenya met namaak identiteit... vergeet ik iets? Verwijs aub niet naar orwell want het zijn net het soort mensen die in bovenstaande hoaxes trappen die voor een echte orwelliaanse maatschappij gaan zorgen...

Jelledr 09:19
afbeelding van Jelledr

Wel ik raad iedereen aan om het boek Orwell's 1984 te lezen. Maar bovenal laat ik iedereen vrij om te geloven wat ze willen. En als we dan al zien dat er warrooms ingezet worden tegen zogenaamd 'fake news' dan is het toch een teken dat het begint te knagen. Laat ieder voor zichzelf denken en daaruit zijn mening vormen. Daar is geen gedachtenpolitie of ministerie van waarheid voor nodig. En al zeker geen warrooms die dienen om verwarring te zaaien en zo waarheden verstoppen.

Gelukkig hebben we internet anders hadden we dit bewustzijn nooit gekregen. Vandaar ook de massale censurering momenteel. Ze gedragen zich als een gebeten hond.

andre123 09:14
afbeelding van andre123

10 jaar geleden vond het overgrote deel van de kijkers big brother een stap te ver.....................
en,we vergeten maar al te graag dat de overgrote meerderheid constant met een big brother toestel in zen broekzak rondloopt........!

Jelledr 13:23
afbeelding van Jelledr

Het gaat er gewoon over en de massa trapt er met ogen open in. Dit heeft niets met veiligheid te maken, het brengt gewoon massa's geld op. Kapitaal dat uit onze zak verdwijnt in de handen van de elite. Privacy is iets uit het verleden.
Dégoûtant

Jos D. 19:51
afbeelding van Jos D.

Respecteer de regels en er gaat geen geld uit uwe zak naar de elite.
Iedereen is het erover eens dat er iets aan de klimaatopwarming moet gedaan worden maar we zijn weer met zijn allen vrolijk naar ons appartementje aan zee gereden. Ikke niet want ik heb geen appartement op overschot :-)

Hugo Bernaert 18:44
afbeelding van Hugo Bernaert

Met welk programma gaan ze een 'middenvakrijder' er uit halen ? Dat kan alleen maar 's avonds en in het week-end, in de veronderstelling dat de snelweg dan minder bezet is.

Mathieu 12:38
afbeelding van Mathieu

Ik ben zelf ook geen voorstander van het "wegpesten" van de wagen en al de regels en controles die er steeds maar bij komen, maar de Belg is gewoon véél te hard leers.
Als ik zie hoe egoïstisch de Belg is, hoe agressief we rijden, hoe gehaast we rijden met die plezante moordmachines, dan is het ergens logisch dat men geld ruikt. We blijven gewoon verder doen, boete of niet, rijbewijs kwijt of niet.
We doen het onszelf aan, en dat is het jammere.

andre123 12:46
afbeelding van andre123

oppassen met egoistisch en moordmachines's,daar kunnen ze niet goed tegen.....lol

Mathieu 16:32
afbeelding van Mathieu

:-D
I know, en ik rijd heel graag met de wagen, maar als je ze verkeerd gebruikt, dan zijn het wel potentiële moordmachines.
Maar ik kan niet negeren dat ik ettelijke keren per week gecoupeerd wordt, en hoewel ik altijd de toegelaten snelheid rijd, ben ik meestal de traagste weggebruiker, dat men op vrijdagavond daar nog een portie agressie bij doet (file of niet) enz...
Ik klink echt als een oud manneke (hoewel ik nog maar 40 ben) maar ik heb ondertussen wel genoeg ervaring om te zien dat de maatregelen, flitspalen en trajectcontroles niets uithalen. Behalve minder ongevallen op bepaalde plaatsen, maar zeker en vast niet minder agressie.
Gevolg is meer regeltjes...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws