Duitsland gaat voor meer laadpalen, hogere premies voor EV

Duitsland premie EV laadpaal

Terwijl Vlaanderen heeft besloten vanaf 2020 geen premies meer uit te delen voor de aankoop van een elektrische auto, waait er vanuit Duitsland een andere wind. Duits bondskanselier Angela Merkel wil meer laadpalen en meer premies. Om zo de transitie naar elektrische auto's te versnellen.

Niet Amerika (met Tesla) maar wel Duitsland wil de grootste voortrekker van elektromobiliteit worden. Niet onlogisch, gezien verschillende Duitse autoconstructeurs zowat zelf verantwoordelijk zijn voor de huidige neerwaartse imagospiraal van de automobiel. Ook de Duitse regering springt mee op de goedmaaktoer. Door niet te beknibbelen op zaken die de transitie naar de EV kunnen versnellen.

Meer palen!

Duits bondskanselier Angela Merkel liet in haar wekelijkse podcast op zondag (jep, dat is een ding) weten dat het tegen 2030 maar liefst 1 miljoen oplaadpalen voor elektrische wagens op Duitse bodem wil. Bijna hallucinant als je weet dat Duitsland momenteel nog maar uit kan pakken met zo'n 20.000 laadpalen.

Door zwaar in te zetten op extra EV-stopcontacten wil Merkel autorijden in de toekomst klimaatvriendelijk, betaalbaar en comfortabel maken. Om die stelling extra kracht bij te zetten gaat Merkel onderhandelen met de Duitse autogiganten om te zien of premies opgetrokken kunnen worden voor de aanschaf van een EV. Premies waar ook de automerken een duit voor in het zakje doen. Precair, want op dit moment is nog geen enkele elektrische auto echt winstgevend.

De richting die Duitsland neemt zal alvast van groot belang zijn voor de rest van Europa.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws