Brusselse ring: maximumsnelheid wordt verlaagd naar 100 km/u

Brussel ring maximumsnelheid

De nieuwe Vlaamse regering heeft haar klimaatplan voorgesteld. Tussen de 350 maatregelen is een van de opvallendste mobiliteitsmaatregelen de verlaging van de maximumsnelheid op de Brusselse ring naar 100 km/u.

Tegen 2030 wil de nieuwe Vlaamse regering de CO2-uitstoot met 32,6 procent doen dalen. De oorspronkelijke ambitie om de uitstoot met 35 procent te doen dalen hoopt de regering de komende tien jaar door technologische innovaties te dichten. De Waalse regering mikt op een daling van 55 procent tegen 2030, de Brusselse regering op 40 procent.

Een van de opvallendste mobiliteitsmaatregelen uit het klimaatplan is de verlaging van de maximumsnelheid op de Brusselse ring, die voor het grootste deel in het Vlaams Gewest ligt. Vandaag mag je daar op de meeste snelwegstukken 120 km/u, behalve op het viaduct van Vilvoorde en in Anderlecht. De Vlaamse regering wil die snelheid nu verlagen naar 100 km/u, zoals dat op de ring in Antwerpen al het geval is.

Andere mobiliteitsmaatregelen uit het nieuwe Vlaamse klimaatplan zijn de versterking van het openbaar vervoer en meer laadpalen voor elektrische auto’s.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws