Vlaanderen trekt budget uit voor meer dan 600 oplaadpunten

Laadpaal Vlaanderen

Vlaams Minister voor Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft te kennen gegeven dat Vlaanderen 840.000 euro uittrekt voor projecten die ons grondgebied moeten voorzien van extra laadpalen voor elektrische auto's. In totaal zou het gaan over 614 extra oplaadpunten.

Tijden de klimaatconferentie van Madrid liet geplanepoolde minister voor Omgeving en Energie Zuhal Demir weten dat Vlaanderen twaalf projecten zal steunen die zorgen voor een vergroening van deel- en bedrijfswagens. Daarvoor stelt Vlaanderen 840.000 euro ter beschikking.

24 op 24

Concreet zal de Vlaamse Overheid subsidies toekennen voor onder andere de plaatsing van laadpalen voor elektrische auto's. Enkele voorbeelden? Zo zal Q8 een twintigtal laadpalen plaatsen op parkings van supermarkten in de provincie Antwerpen. Laadpalen die trouwens 24 op 24 publiek toegankelijk moeten zijn.

Recyclagegroep Umicore krijgt dan weer een deel van de subsidies voor de vergroening van haar wagenpark. Al belooft het daarvoor wel 400 publiek bereikbare laadpalen neer te poten op Vlaams grondgebied tegen 2023. Samen met de andere gesubsidieerde projecten wil minister Demir duidelijk maken dat bedrijven Vlaamse steun krijgen als ze investeren in duurzame mobiliteit en laadinfrastructuur.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws