Verenigd Koninkrijk wil ban op verbrandingsmotoren versneld invoeren - UPDATE

Groot-Brittannië verbod benzine diesel hybride 2035

De Britse regering wil een ban invoeren op de verkoop van benzine- en dieselmotoren. Aanvankelijk was die gepland voor 2040, maar nu zou de maatregel al in 2035 worden ingevoerd. De Britten zouden vanaf dan alleen nog elektrische auto’s en modellen op waterstof kunnen kopen. UPDATE: De Britse regering denkt zelfs aan een vroegere deadline.


UPDATE: De Britse regering overweegt zelfs een deadline in 2032, zo liet minister van Verkeer Grant Shapps zich ontvallen op de BBC-radio.


In 2017 maakte het Verenigd Koninkrijk al gewag van een maatregel die de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s zou verbieden. Die maatregel zou worden ingevoerd in 2040 om het land tegen 2050 CO2-neutraal te maken.

Nadat experts ervoor waarschuwden dat er bij het oorspronkelijke plan tegen 2050 nog steeds klassieke auto’s zouden rondrijden, schuift de regering-Johnson de deadline nu vijf jaar naar voor, naar 2035. Als de transitie sneller kan verlopen, zou die datum nog vroeger kunnen liggen. Sommige experts adviseren zelfs een deadline in 2030.

Hybride auto’s vallen ook onder de ban, wat betekent dat de Britten vanaf 2035 alleen nog elektrische auto’s en modellen op waterstof zouden kunnen kopen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 23:48
afbeelding van Techno Patat

Nog een beetje en je moet een nieuwe website oprichten: Autofans in memorian... djeezes, CO2 neutraal, weten die grapjassen wat dat inhoudt? Die electriciteit en alle andere brandstoffen zal dan waarschijnlijk gemaakt worden uit de vele dammen die het land rijk is :D?

andre123 11:05
afbeelding van andre123

zelfs al zou je netto maar 50% co2 uitstoot winnen dan nog is dat een grote stap.
om van de rest nog maar te zwijgen.
alles heeft zijn voor en nadelen,
raadpleeg bv de 10 grootste olierampen eens?
vakkundig in de doofpot gestopt door de olielobby,
ontkennen en wegmoffelen zijn ze al meer dan 100 j expert in
inderdaad,djeezes

4g63 13:03
afbeelding van 4g63

Owv CO2 uitstoot kan dit een beetje helpen op voorwaarde dat zeeschepen mee op de wagen springen, heeft anders amper invloed.
Kleine kanttekening: momenteel grondstof voor 250 miljoen wagens en er zijn zowat 1 miljard wagens die een batterij nodig hebben. Dus de alternatieven met bijv aluminium weten nog wat te doen.

Fab 08:12
afbeelding van Fab

Waar ik nu een audi a4 kan krijgen als bedrijfswagen zal tegen die tijd een auto van het formaat twingo de norm zijn aan een hogere prijs natuurlijk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws