Antwerpen schort tijdelijk haar lage-emissiezone (LEZ)

Stad Antwerpen Lez Corona

UPDATE 11 MEI
De Stad Antwerpen heeft besloten om tijdelijk haar lage-emissiezone op non-actief te zetten zodat iedereen in staat is om zich veilig met de auto te transporteren in en rond de stad, ongeacht de leeftijd van de wagen.

UPDATE 11 MEI ONDERAAN
Vorige week werd het idee al geopperd door oppositiepartij Vlaams Belang, vandaag gaat het idee ook in voegen. Straffer nog, het "uitschakelen" gebeurt zelfs met terugwerkende kracht, want vanaf 14 maart ziet stad Antwerpen een overtreding door de vingers

Auto über alles

De maatregel is een gevolg van de Corona-crisis en moet er voor zorgen dat iedereen veilig en zonder boete bij ziekenhuizen in de stad kan geraken. Daarnaast wil Antwerpen ook voorkomen dat (opgetrommelde) zorgverleners, medisch personeel en mantelzorgers met boetes opgezadeld worden. Daarom ook dat stad Antwerpen besloot om vanaf 25 maart betalend parkeren op het grondgebied af te schaffen. Om zo de toegankelijkheid te maximaliseren.

Zonder twijfel zijn deze maatregelen ook het gevolg van het falend beleid bij het openbaar vervoer. Verschillende virologen raden het gebruik van het openbaar vervoer in tijden van het Corona-virus openlijk af. Daarenboven snoeide De Lijn en NMBS serieus in hun dienstverlening waardoor het openbaar vervoer nog een stuk minder aantrekkelijk werd. Wanneer de Lage-EmissieZone terug in voegen treedt is niet duidelijk. Al spreekt Antwerpen duidelijk van een tijdelijke regel.

Update 11 mei

Stad Antwerpen heeft beslist vanaf 11 mei 2020 haar lage-emissiezone terug op actief te zetten. Ook betalend parkeren zal terug genormaliseerd worden. Meer info lees je HIER.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie