Lage-emissiezone en betalend parkeren terug actief in Antwerpen vanaf 11 mei

Stad antwerpen lage emissiezone 11 mei

Stand Antwerpen zette eerder haar lage-emissiezone (LEZ) en betalend parkeren on hold met de Coronacrisis in het achterhoofd maar heeft nu besloten de regels terug van kracht te laten gaan vanaf 11 mei. Het heropen van de winkels ligt aan de basis van die beslissing.

Eind maart besloot stad Antwerpen tijdelijk haar lage-emissiezone en betalend parkeren op te schorten zodat iedereen zich op een veilig manier binnen de stad of richting ziekenhuis kon begeven. Ook al was dat met een auto die eigenlijk niet meer welkom was in de stad. Aan die regel komt op 11 mei een einde. Niet omdat ziekenhuizen plots niet meer bereikt moeten worden of omdat er geen extra zorgverleners aan huis meer nodig zijn. Wel omdat vanaf 11 mei alle winkels terug open mogen gaan.

Shoppers opgelet

Met het heropenen van winkelstraat Meir op 11 mei verwacht Antwerpen een toestroom van auto's. Waardoor de tijd rijp is om de normale parkeer- en toelatingsregels terug te handhaven. Bestuurders die een LEZ-toelating hadden aangeschaft die tijdens de periode van 14 maart tot 11 mei loopt zullen automatisch een verlenging krijgen die overeenkomt met het aantal dagen dat de toelating geldig was tijdens die periode.

De meest recente informatie over de lage-emissiezone van Antwerpen vind je terug op www.slimnaarantwerpen.be.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
FLP 10:24
afbeelding van FLP

Het is nog maar de vraag hoelang die LEZs te verdedigen blijven, na wat men in Duitland ontdekt heeft.

John 23:37
afbeelding van John

Het is enkel het fijnstofalarm dat Stuttgart heeft afgeschaft. Een euro4 diesel komt er nog steeds niet in (umweltzone) , hoe ik het begrijp is dat eerder door de regering geregeld, dan lokaal.

Maar ja, het is een mooie bron van inkomsten, zal niet snel afgeschaft worden.

4g63 22:21
afbeelding van 4g63

Mij weerhoud het ervan om met een nog oudere wagen m'n kleine 10d km's per jaar te doen, in combinatie met elektr fiets.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws