Duitse overheid verplicht tankstations laadpalen te installeren

Duitsland tankstations laadpalen

In Duitsland worden alle tankstations verplicht om ook laadpalen te installeren voor het opladen van elektrische auto’s. De maatregel maakt deel uit van een plan van de Duitse overheid om de elektrische auto te promoten.

Alle tankstations in Duitsland zullen voortaan een of meerdere laadpalen voor elektrische auto’s moeten installeren. De Duitse overheid wil die maatregel invoeren om de range anxiety van de Duitse autokopers weg te nemen. Door elk van de meer dan 14.000 tankstations in het land te voorzien van een laadpaal, zou de chauffeur van een elektrische auto dag en nacht overal terecht moeten kunnen om zijn auto op te laden.

De Duitse overheid hoopt dat steeds meer Duitsers voor een elektrische auto kiezen. In de praktijk is dat nog niet het geval: vorig jaar was maar 1,8 procent van de nieuwe auto’s die in het land werden ingeschreven elektrisch, vorige maand ging het om 3,3 procent. Eerder besliste de Duitse overheid om de aankooppremie voor een elektrische auto te verdubbelen naar 6.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 14:50
afbeelding van andre123

het zal gaan tijd worden!

Jos D. 16:00
afbeelding van Jos D.

Toch een rare redenering want je tankt nog altijd geen electriciteit in 5'.
Waarom geen verplichte laadpalen op elke betaalparking ?
Daar blijft een wagen gewoonlijk veel langer staan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws