Japan wil verbrandingsmotoren bannen tegen 2035

Japan wil geen benzinemotoren en geen diesels meer zien op het moment dat het het nieuwjaar 2035 viert. Dat is een plan dat vorige week vrijdag bekend gemaakt werd.

Binnen 30 jaar wil Japan koolstof-emissieneutraal zijn. Dat is alvast het plan dat eerste minister Yushihide Suga voorstelde in oktober. Vrijdag gaf hij uitleg bij de plannen van de Japanse regering. Hij maande de autconstructeurs aan om meer gebruik te gaan maken van hernieuwbare energie en waterstof als brandstofbronnen in een "green growth strategy"-plan.

De strategie zou als gevolg hebben dat de vraag naar elektriciteit in Japan met 30 tot 50 procent zou stijgen. Daarom riep Suga ook op om de hernieuwbare energie verder te pushen, terwijl nucleaire energie als stabiele en zuivere bron van energie behouden blijft.

Om de ommeslag te maken zal de Japanse regering belastingvoordelen en andere ondersteuning bieden aan de bedrijven die gehoord geven aan de oproep en investeren in groene technologie. Daarvoor voorziet de regering een bedrag van 2 biljoen Yen (15 miljard euro). Tegelijk voorspelt Suga een jaarlijkse groei van 90 biljoen Yen (700 miljoen euro) tegen 2030 en 190 biljoen Yen (1,5 miljard euro )tegen 2050.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws