Brood en spelen: Nederland introduceert terug 130 km/u op snelweg

130 km/u nederland snelweg

Nederland heeft een nieuwe regering en dat zullen onze bovenburen geweten hebben. Niet enkel draait het een hoop beslissingen terug van het vorige kabinet, het verhoogt ook terug de maximale snelheid op de snelweg naar 130 km/u.

Spring even mee terug naar 2020 (mondkapje hoeft niet op). Toen besloot kabinet Rutte III in Nederland om de maximale snelheid op de snelweg terug te schroeven van maximaal 130 km/u naar 100 km/u tussen 6 uur 's ochtends en 7 uur 's avonds. Een maatregel in functie van het milieu... die minder doeltreffend leek dan gedacht.

130 km/u? Dat is eigenlijk 109 km/u!

Zes maanden na de verkiezingen in Nederland is er een nieuwe regering ontstaan, met de PVV van Geert Wilders, de NSC van Pieter Omtzigt, de VVD van Dilan Yesilgöz en de BBB van Caroline van der Plas (voor de Vlamingen: da's een vrij rechtse regering). Die nieuwe regering maakt meteen brandhout van enkele eerder genomen beslissingen. Ook die van de verlaagde maximumsnelheid op de snelweg hoort daarbij. Waardoor je binnenkort gewoon terug maximaal 130 km/u mag jakkeren op de Nederlandse snelwegen, ongeacht het uur.

130 km/u nederland snelweg

Hoewel het volk zonder twijfel juicht voor het terugkrijgen van een destijds verworven recht, is de uitkomst minder indrukwekkend dan gedacht. Niet enkel had de eerder genomen maatregel amper een impact op de stikstofuitstoot in Nederland, data van Flitsmeister toont aan dat de gemiddelde snelheid op een snelweg waar 130 km/u mag gereden worden in feite 109 km/u bedraagt. Het is dus vooral een psychologisch dingetje.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws