WRC Catalunya: Duval 4e na teamorders

Duval
Loeb pakte zijn 3e opeenvolgende overwinning in Spanje, voor zijn temagenoot Sordo en Ford-rijder Hirvonen.

 

Al het hele seizoen zet Sébastien Loeb prachtige prestaties neer, en de rally van Catalunya is daar geen uitzondering op. De hele eerste dag zette hij de ene na de andere besttijd neer, waardoor het die avond al duidelijk was wie er vandaag op het bovenste schavot zou staan. Met de tweede plaats zorgde Citroën ploegmaat Sordo voor de Citroën 1-2, mits een achterstand van al 24,9 seconden. 

François Duval mocht in deze rally voor het eerst aantreden in de officiële Ford Focus WRC 08, en deed dit ook met glans. Door een slechte voorbereiding van het hele Ford-team zagen ze het gat met de Citroëns al snel groeien. Duval kon van de beide fabriekspiloten het beste om met de omstandigheden, waardoor hij de laatste dag als derde kon aanvangen. Maar om de titelkansen van Hirvonen niet nog meer in gevaar te brengen besliste teambaas Malcolm Wilson dat Duval vaart moest minderen en Hirvonen laten passeren. Hopelijk kan François in de rally van corsica, die hem ook beter ligt, beter zijn kansen verdedigen en hopelijk zelfs Loeb te snel af zijn.

Bekijk hier de volledige uitslag

Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 16:30
afbeelding van Wim

zure voor duval

pieter 16:31
afbeelding van pieter

Vierde is een enorm ondankbare plaats. Hopelijk kan het team en genéral beter doen in Corsica.

Carmeleon 10:17
afbeelding van Carmeleon

Ach, het belangrijkste is dat hij zijn kunnen heeft getoond. Nog zo'n race (met misschien nog een beter resultaat) en hij zou wel eens een vast zitje voor volgend jaar vast kunnen hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws