Racerij: Superleague Formula 4-5/10/08 - Circuit Zolder

Het circuit van Zolder heeft geen nood aan een introductie, het mooie Limburgse circuit is ongetwijfeld bekend bij menig auto(sport)fanaat. De Superleage Formula daarentegen doet wel wat stof opwaaien in autosportland. 750 PK sterke V12’s zorgen voor spannende races op circuits wereldwijd. Dit nieuwe kampioenschap is pas dit jaar (2008) ontstaan, om te kijken of het concept aanslaat reden ze dit jaar enkel op Europese circuits. Wat is er dan eigenlijk zo speciaal aan dit kampioenschap? De wagens rijden rond in livrei van ’s werelds bekendste voetbalclubs o.a. Liverpool FC en AC Milan.

Volgens de website van het kampioenschap is dit concept de fusie tussen de twee bekendste sporten ter wereld, voetbal en autosport.

 

2

Zelf was ik zaterdag aanwezig op de vrije trainingen en kwalificaties. Het beloofde een droge dag te worden. De ‘track’ was ’s morgens nog wel nat, wat enkele mooie taferelen opleverde. Het aantal toeschouwers was spijtig genoeg eerder matig tot weinig te noemen. De kwalificaties bestonden uit verschillende onderdelen. In de spannende shoot-out voor de Pole Position tussen P. Meijer (BVB Borussia Dortmund) en C. Dolby (RSC Anderlecht) behaalde P. Meijer de overwinning. BVB Borussia Dortmund mocht dus op de Pole Position startten, gevolgd door RSC Anderlecht en Liverpool FC.

3

De eigenlijke race op zondag gebeurde in slechtere weersomstandigheden. Regen en wind maakten het de piloten niet eenvoudig. A. Valles (Liverpool FC) behaalde na 24 rondjes in race 1 de overwinning voor RSC Anderlecht en BVB Borussia Dortmund. In race 2 nam D. Rigon (Beijing Guoan) de hogerhand. Tottenham Hotspur en PSV Eindhoven finishten respectievelijk 2de en 3de. Het Beijing Guoan SF Racing Team is op dit moment, met 271 punten, leider in het kampioenschap. PSV Eindhoven volgt met 35 punten verschil.

4

Voor al de resultaten verwijs ik graag door naar http://www.superleagueformula.com/superleague/Results/By-round/SF-Round-3-Belgium. Wil je algemene informatie over de Superleage Formula of resultaten van andere races? Surf dan naar: http://www.superleagueformula.com.

5

Auteur & fotografie: Tom DJ

6

 

Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 19:38
afbeelding van Wim

goede foto's! vreemd kampioenschap

pieter 19:51
afbeelding van pieter

Innovatief kampioenschap en laat ons hopen dat het uitgroeit. Zéér knappe foto's!

Thomas A 14:15
afbeelding van Thomas A

Nice Pics, wie is Tom DJ? :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws