RC Corsica: Loeb wint, Hirvonen 2 opnieuw met teamorders

Loeb ElenaSébastien Loeb heeft voor de vierde keer op rij de rally van Corsica, Frankrijk gewonnen. De rest van het podium wordt aangevuld met Mikko Hirvonen op twee en onze landgenoot François Duval op drie. Deze rally is een complete heruitgave geworden van de vorige in Catalunya, inclusief Ford teamorders in het nadeel van onze landgenoot. Uitgerekend Ford klaagt dan over te lage televisie inkomsten terwijl ze zelf de geloofwaardigheid van de ganse competitie ondermijnen en hun eigen rijders voor schut zetten met dergelijke acties.

 

Zoals vorige week stond er ook ditmaal geen maat op Loeb die opnieuw alle proeven van de eerste en het merendeel van de proeven op de tweede dag won. Ook de prestaties van het Ford team waren vergelijkbaar, een zwakke start en een slechte voorbereiding zorgde ervoor dat de vogel al na dag één was gaan vliegen en een voorsprong had van meer dan dertig seconden. Het enige positieve eraan was dat beide rijders voorlopig op het podium stonden, al was dit te wijten aan een crash van Sordo die op plaats twee lag. In de huidige posities hadden Hirvonen en Abu Dhabi Ford nog een kleine kans met een hoop 'maar' en 'als' om de titel zowel bij de rijders als de team nog te pakken.

Op de derde dag sloeg het noodlot toe voor Mikko Hirvonen en reed hij lek waardoor hij twee minuten verloor op Duval en anderhalve minuut op Latvala. Iedereen dacht dat Ford het nu wel zou opgeven, en niet zou teruggrijpen naar teamorders om alsnog de waterkans op de titel te redden. Maar toch kon teambaas Wilson het niet laten en liet Duval voor de laatste proef twee minuten te vroeg pointeren (dus hetzelfde aantal als straftijd) en Latvala negen minuten te laat met hetzelfde resltaat. Het enige wat in deze rally dus eerlijk is afgedwongen is de overwinning van Loeb, terwijl alle andere podiumplaatsen enkel en alleen de verdienste zijn (voor zover je hiervan kan spreken) van teambaas Malcolm Wilson.

Ford is zo heel goed bezig de hele competitie op te blazen, sommige reporters en commentatoren beginnen zelf te twijfelen aan de geloofwaardigheid van dit alles. Als een rally van drie dagen op een kwartiertje op de derde dag wordt beslist in een team hoofdkwartier is het erg gesteld met de sport.

Bekijk hier de volledige uitslag en video's

Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Joeri 20:03
afbeelding van Joeri

wat is dat toch met die automerken die beginnen met een F? Autosport kan zo mooi zijn, waarom het zó verknoeien?

190d 20:13
afbeelding van 190d

schandalig

Sven 15:21
afbeelding van Sven

fijn verslagje, je voelt de passie van de auteur voor het onderwerp :)

Uw reactie