Ferrari laat als eerste hun F1 wapen voor 2009 zien: de F60

Na de eerste beelden van de testmodellen voor de 2009 spec F1 wagens hield zowat iedereen zijn hart vast, mooi was anders. Maar nu heeft Ferrari hun F60 zien, waarmee ze in 2009 hun constructeurstitel gaan verdedigen en hopelijk opnieuw de rijderstitel binnen halen. De 60 staat hier niet voor de gelijknamige supercar, maar voor het aantal seizoenen dat de Scuderia Ferrari al deelneemt aan de snelste competitie ter wereld. Ferrari was aanwezig in alle seizoenen die er ooit verreden zijn, van 1950 tot nu.

Zoals de meesten wel al weten zijn er nieuwe reglementen van kracht waardoor de wagens ingrijpend veranderd moesten worden. Zo doet ook deze F60 beroep op het KERS-systeem, al staat dit nog niet optimaal op punt waardoor het effectief gebruik ervan wel eens uitgesteld zou kunnen worden. De duidelijke veranderingen zijn de bredere voorvleugel, smallere achtervleugel en het verlies van alle mogelijke extra flapjes en vleugeltjes. De slicks zouden hier het gebrek aan grip moeten compenseren waardoor het spektakel onaangeroerd blijft. De eerste kilometers zou Felipe Massa pas later vandaag afleggen op het circuit van Mugello.

via: Motorauthority

F60 F1
F60 F1
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
190d 13:01
afbeelding van 190d

lijkt totaal uit evenwicht

Joeri 13:23
afbeelding van Joeri

idd, proporties kloppen helemaal niet, hopelijk krijgen we op de circuits nog iets te zien...

VonStroke 17:20
afbeelding van VonStroke

"Zoals de meesten al wel weten" = "wel al" ;)

pieter 19:11
afbeelding van pieter

geregeld :)

Olivier 13:05
afbeelding van Olivier

Ik wil wel eens weten hoe ze 800pk op de grond zetten met zo'n zielig achtervleugeltje. Misschien gaan ze vanaf nu wel driften?

pieter 14:40
afbeelding van pieter

Misschien wiel Ferrari meer spektakel brengen :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws