Verandering in F1 land: Coureur met meeste zeges voortaan kampioen

Daar waar je tot op heden enkel overwinnaar kon worden door te zegevieren qua score is dit systeem nu een tikkeltje anders geworden. Het is namelijk zo dat vanaf dit jaar die piloot wint, die het meeste overwinningen heeft behaald. Wanneer je dit systeem projecteert op het vorige F1 seizoen zou bijvoorbeeld Massa wel met de winst zijn gaan lopen met zijn 6 overwinningen. Hamilton zou dan tweede zijn geworden. Waarom deze verandering nodig was?

Wel, men wil er hiermee voor zorgen dat de piloten meer gaan vechten voor die eerste plaats en zich niet louter tactisch tevreden stellen met een tweede plaats wanneer deze hen genoeg punten oplevert. Wanneer er op het einde van het seizoen toch een gelijkstand zou zijn tussen de twee eerste piloten, dan wordt er toch nog een beslissing gemaakt op basis van punten.

Andere wijzingen om het gehele F1 gebeuren des te interessanter te maken zijn ook doorgevoerd op het vlak van budgetten en bestedingen. Zo is er het 'voluntary spending cap' van 42 miljoen $ dat alle onkosten zou moeten kunnen omvatten gaande van het testen tot de lonen van de piloten. De teams die hieraan voldoen krijgen speciale toezeggingen van de regel-makers : een aerodynamischere onderkant, verstelbare spoilers, verwijdering van de toerentalbegrenzer op de motor.

Het seizoen van 2009 gaat officieel van start met de race in Melbourne, Australië van 27 tot 29 maart.

via motorauthority

Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
VonStroke 11:00
afbeelding van VonStroke

Kan ik enkel maar toejuichen. Nu is de kans toch kleiner dat er meer op veilig gespeeld zal worden in sommige situaties. Meer spektakel dus, altijd goed.

Mel 11:09
afbeelding van Mel

Ik hoop wel dat er nu wat meer spektakel komt met deze nieuwe evolutie.

Wim 11:36
afbeelding van Wim

vond 2008 nu geen slecht f1 jaar, maar sommige races kunnen spannender. Ligt dat dan niet aan het circuit zelf?

Joeri 10:15
afbeelding van Joeri

En zo willen ze de kleinere teams levend houden, na dit seizoen blijven er nog maar 3 teams over op deze manier want als je niet kan meeracen voor de overwinning ben je niet van tel, dus ook geen sponsor...

Mel 16:19
afbeelding van Mel

@ 190d
Surtout circuits waarop men zo goed als niet kan inhalen, zijn zo zzzzz...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws