Racerij: KIA & Chad Racing in de BTCS, Gordon Zolder Star Festival (+onboardbeelden)

Na een succesvol weekend in Dijon kwamen de KIA's als één van de favorieten aan de start van de derde manche in het kampioenschap, zij het dan wat zwaarder vanwege een 40-tal kilo's succesballast. Als extraatje geven we de onboardbeelden van de KIA's nog mee.

In de kwalificaties voor de eerste race maakten de KIA's die favorietenrol gedeeltelijk waar met een mooie derde plaats voor de #17 van Raf en Koen terwijl de #7 van Phillipe en Iain een moeilijkere start van het weekend kende met een achtste chrono. Maar met de wisselende weersomstandigheden waren er geen voorspellingen te maken over wat de race op zondag zou brengen.

In een compleet verregende race ging het voor geen van beide wagens van een leien dakje, de #17 moest na een 5-tal ronden naar de pits omdat de voorruit volledig aangedampt was. Na een kleine maar lange ingreep kon het duo niets meer doen dan de race staken. Koen ging nog even op pad om toch nog even te testen maar dan was het afgelopen. Voor de #7 ging het iets beter al zou het woord 'succes' toch een brug te ver zijn. Met twee spins verloor de #7 aansluiting met de kop van de wedstrijd met als resultaat een 6e plaats. De tweede race moest en zou beterschap brengen.

Met een tweede startpositie voor Phillipe en Iain en een zesde voor Koen en Raf was er toch duidelijk verbetering te zien in de prestaties van het team. Een prestatie die nog verbeteterde met de start: Koen kon meteen doorschuiven naar een derde plaats achter de Jaguar maar moest al in de vierde ronde zijn KIA aan de kant zetten met een kapot differentieel. Het was nu aan Phillipe om een goed resultaat te behalen en het weekend te redden. Gedurende bijna de hele race zit de #7 de Audi A4 op de hielen maar ondanks het uitvallen van de Jaguar en Audi voor hen moest het team vrede nemen met de vierde plaats. Dat is te wijten aan stukken aan de wiellagers. Iets wat achteraf geen slecht gegeven bleek want nu ze dit weekend geen podium hebben gehaald, mag de ballast uit de wagen worden gehaald, een voordeel zeker met de 12u van Spa in aantocht.

Zoals beloofd krijg je van ons onboardbeelden van race 1 in Zolder, kijk ook verder naar de andere beelden van de vorige race in Dijon!

 

 

Bekijk hier het verslag van het Gordon Zolder Star Festival

Tekst en foto's: Joeri Mertens

Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws