Racerij: KIA & Chad Racing in de BTCS, 25 uren Fun Cup

KIA & Chad Racing in de BTCS: 25 uren Fun Cup

Met een tweede adem en een hoop goede moed gingen de mannen van Chad racing er opnieuw tegenaan met de KIA’s wat uiteindelijk een weekend werd met ups en downs.

 

KIA & Chad Racing in de BTCS: 25 uren Fun Cup

Alhoewel de Fun Cup de hoofdact was tijdens dit weekend lag onze aandacht vooral bij de BTCS die een maand na de belangrijkste race opnieuw in de routine van een raceweekend kwam. Ook de mannen van Chad kwamen terug op hun plooi op het ardense circuit van Spa-Francorchamps, al kwamen ze wat traag op gang. Zo zagen we de #7 op een derde startplek voor race 1 terwijl de #17 ‘slechts’ op een 7e plaats te vinden was. Op zich nog niets verloren aangezien er vanalles kon gebeuren op zaterdag, raceday. Ook voor de tweede race waren de kwalificaties in twee toonaarden met de #17 op een mooie tweede startplek terwijl de #7 dit keer pas vanop een 10e plek mocht starten.

 

Maar meteen op vrijdag al kwam de pechduivel bij Chad Racing aankloppen in de vorm van een crash. Niet van de KIA’s maar van de Viper, op dat moment bestuurd door Raf Vanthoor die op zaterdag ook de #17 zou bemannen. Gevolg: een wrak van een Viper en een geblesseerde Vanthoor. Gelukkig hebben ze daar bij KRK Racing voor alles een wisselstuk zelfs voor een rijder waardoor Jeffrey Van Hooydonck Koen Wauters zou bijstaan in de races.

 

KIA & Chad Racing in de BTCS: 25 uren Fun Cup

Zaterdagmorgen, 10u iedereen moet blijkbaar nog het prut uit de ogen wrijven want al in het begin van de wedstrijd loopt het mis voor de Jaguar en de Audi waardoor heel het veld door elkaar geschud wordt en we opeens de #17 als eerste zien postvatten achter de Safety Car. Iain werd opgehouden in het tumult en heeft op die manier een aantal plaatsen verloren. Het is steeds verraderlijk om opnieuw van start te gaan na een safety car periode en dat juiste ritme terug te vinden. Zo zagen we Jeffrey rond gaan bij het uitkomen van de source waardoor hij de leiding verloor en moest beginnen aan een inhaal race. Na de verplichte pitstops zagen we beide wagens goed vooraan meestrijden ondanks de eerdere moeilijkheden. Koen had de #7 naar een mooie tweede plek geloodst terwijl Phillipe met de #7 op een vierde plek rondreed. Hun strijdlust werd uiteindelijk hun grootste vijand aangezien ze beiden onder de pivot tijd doken, Phillipe voor een tweede keer en Koen meer dan een volledige seconde waardoor ze beiden een drive trough penalty moesten ondergaan. Resultaat: een vierde stek voor de #7 en de #17 vinden we op een ietwat teleurstellende 8e plaats.

 

KIA & Chad Racing in de BTCS: 25 uren Fun Cup

Met enkel wat check ups en licht onderhoudswerk dat moest verricht worden tussen beide races kon het team zich volop voorbereiden op de tweede race. De plotse regenval vlak voor de start zorgde voor een kort uitstel van de start zodat iedereen op regenbanden kon vertrekken. Blijkbaar had Koen er wel zin in in de regen en ging meteen bij de start Bouvy voorbij in de Megane. Maar na een aantal snelle ronden had de KIA er geen zin meer in en moest Koen de #17 parkeren in het gras. Even later geraakte hij opnieuw in de pits en kon Jeffrey nog een aantal ronden proberen de meubels te redden, maar tevergeefs. Het was dus aan Phillipe en Iain om de eer van het team te redden. De tactiek was om de pitstop zo lang mogelijk uit te stellen tenzij er nog een safety car situatie was. Deze bleef uit en werd ook de pitstop uitgesteld, net iets te veel blijkt later want de klok telde nog 17 minuten wanneer ze buiten rijden. Met de daaropvolgende drive trough konden ze een streep maken over de overwinning die tot op dat moment binnen handbereik lag. Het team had zich al bij een tweede plek neergelegd tot een aantal seconden voor het einde de Megane langzaam rondging. In de busstop had Iain dan toch die eerste plek overgenomen om op die manier ook de overwinning te pakken. Op die manier krijgt de KIA #7 50 kg ballast mee voor de rest van het seizoen en kan de Megane die laatste twee wedstrijden zonder extra gewicht afleggen. Een twijfelachtig manoeuvre dat we al eerder hebben gezien, al was dat dan op een hoger niveau en om iets belangrijkere redenen.

 

KIA & Chad Racing in de BTCS: 25 uren Fun Cup

 

Opnieuw geen onverdeeld succes voor de KIA’s dit weekend met zowel fouten van rijders, team als mechanica. Dat ze hier uiteindelijk nog een overwinning hebben kunnen uitslepen is een heuse prestatie. Alle werk gaat nu in de auto’s die verder zullen klaargemaakt worden voor de resterende twee wedstrijden.

Voor diegenen die ook de VW Fun Cup volgen hebben we nog een extra bericht: Chad racing is erin geslaagd een tweede plek te behalen in de 25 uren VW Fun Cup. Op een startgrid van meer dan 160 wagens en 700 piloten is dit zeker onze felicitaties waard.

Meer info over Kia & Chad Racing

Bekijk hier het verslag van de BTCS 25 uren Fun Cup race

KIA & Chad Racing in de BTCS: 25 uren Fun Cup

KIA & Chad Racing in de BTCS: 25 uren Fun Cup

KIA & Chad Racing in de BTCS: 25 uren Fun Cup

KIA & Chad Racing in de BTCS: 25 uren Fun Cup

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws