Racerij: Op bezoek bij Chad Racing in het VK + Video

Heel het seizoen 2009 volgde Autofans het Chad Racing team dat voor het eerst met een KIA ging aantreden in de koninginnenklasse van de BTCS. Na een jaar met hoogtes en laagtes nemen we een kijkje achter de schermen, meer bepaald in de ateliers in Canvey Island, Engeland. Autofans maakte een reportage  waarin teameigenaar en piloot Iain Dockerill meer uitleg geeft.

Chad Racing reportage

Vroeg in de ochtend staan drie leden van onze redactie klaar om te vertrekken richting Calais om van daar de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. Ons transportmiddel hiervoor is niets minder dan een Kia Pro C’eed 1.6 crdi. Met de dieselmotor nog koud gingen we op pad voor een reis die dik 1000 km zou bedragen en de hele dag in beslag zou nemen. Maar als volleerde petrolheads kon niets ons stoppen. Met dank aan de Cruise control en de juiste ochtendshow op de radio komen we nog fris aan in Calais. De Pro C’eed begint z’n ietwat slechte imago op het vlak van comfort teniet te doen en is zowaar een goede metgezel. Na een rustige vaart over de beruchte noordzee komen we er achter hoe het is om links te rijden. Zolang er voldoende ander verkeer is lijkt het allemaal nog mee te vallen. Maar eens je in de kleinere straten komt met minder verkeer steken de ‘rechtse’ gewoonten toch de kop op. Chad racing is gelegen in een ietwat rare industriebuurt die duidelijk bulkt van de auto gerichte bedrijven. Het prestige van het circuit zoals we dit kennen in de F1 en andere competities lijkt even ver weg.

 

Tussen deze wat grauwe omgeving vinden we eindelijk de Chad ateliers. Hier komen de wagens terug naartoe na elke race meeting. Eerst worden ze volledig gecheckt op schade en/of overmatige slijtage. Dan worden ze opgemeten om te kijken of alles nog steeds ingesteld staat zoals toen ze de ateliers verlieten. Op die manier kunnen de ingenieurs alle veranderingen aan de wagens in kaart brengen en de invloeden van de verschillende omstandigheden en setups onderzoeken.
Is er schade dan wordt deze pas in tweede instantie onderzocht en gerepareerd. De chassis van de KIA’s is van de hand van Pescarolo sport en is zo gemaakt dat in geval van een contact een aantal kleinere onderdelen eerder breken waardoor schade aan het buizenframe zelf beperkt blijft. Een grote kostenbesparing gezien de reparatiekost van een dergelijk chassis. Zo is er in de drie jaar dat deze chassis gebruikt worden nog maar één reparatie moeten gebeuren.[

Chad Racing reportage

]1In de voorbereiding voor een raceweekend worden de wagens aangepast volgens de ervaringen uit het vorige treffen en de data verkregen tijdens de vorige seizoenen. Op basis van een 30 tal sensoren kunnen de bewegingen van de ophanging virtueel worden nagebootst. Een aantal setups kunnen zo d.m.v. speciale software al digitaal worden ingesteld waardoor een hoop zoekwerk tijdens de vrije trainingen en kwalificaties wordt uitgespaard. Voor ieder circuit worden ook de nodige aanpassingen gemaakt. Zo moeten er voor Dijon en Francorchamps andere overbrengingen gekozen worden terwijl er voor de 12 uren race geknipt wordt in het vermogen om de betrouwbaarheid te vergroten.

Buiten de beide silhouettes en de gekende VW Fun Cup diesel runt Chad Racing nog een aantal wagens die ze ofwel zelf inzetten ofwel verhuren aan andere rijders of teams. De vaste waarden zoals de Porsche 997 GT3 RSR, 997 GT3 Cup en Ferrari F430 GT3 vinden we hier terug maar ook exoten zoals een Norma en Panoz Esperante GTLM. Deze wagens worden dan ingezet in een aantal kampioenschappen gaande van de Le Mans Series tot de Britcar en uitzonderlijk zelfs de Belgian GT of Belcar zoals het volgend jaar moet heten. De mecaniciens zijn verdeeld over alle wagens met een aantal mensen die zowat overal aan meehelpen. Moesten er lange uren gedraaid worden is er zelfs de mogelijkheid om ter plaatse te blijven slapen.
Na een laatste technisch onderhoud met Ingenieur Steve Rouse over de Kia’s ging het opnieuw terug naar de ferry in een wat dan wel wat saaie Pro C’eed leek na de beide racewagens te hebben gezien.

 

Chad Racing reportage

 

Na deze blik achte de schermen lijken de prestaties van het team opeens heel wat grootser gezien het aandeel van werk dat in de ateliers wordt verzet. Over het seizoen 2010 is er nog niets effectief beslist al hopen we natuurlijk dat we opnieuw de beide KIA's aan de start zien verschijnen. Een hervormd nationaal autosportlandschap en een veel belovend startveld kunnen deze aanvulling zeker gebruiken.

 

 

Technische gegevens KIA Pro C'eed silhouette:

0-100km/h: 3.9 seconds
Max. speed: 260+km/h (at Dijon )
Downforce: 500kg @ 240km/h
Max G-forces:
-          Lateral: 2.5g
-          Longitudinal: 2g
 
Engine:
-          3.2 V6 24v engine
-          Max. power: 420PS (approximately)
-          Max. torque: 400Nm (approximately)
-          Pectel engine management system
 
Chassis:
-          Tubular steel spaceframe
-          Bonded aluminium floor and bulkheads
 
Gearbox:
-          6-speed sequential Sadev, with flat-shift (but no paddle shift as this is not allowed by the regulations)
 
Suspension:
-          Double wishbone suspension front and rear
-          Ohlins TTX 4-way adjustable dampers
 
Data logging:
-          MoTeC ADL2 system with 30 logged channels
-          30 logged channels (sensors), from which we can create over 
           200 chassis dynamics and driver input equations to analyse the car's 
           movements on track.
-          The data can be exported from MoTeC into the OptimumG 
           chassis design and simulation software, which allows us to view the 
           movement and position of the entire chassis at any point on the circuit.

 

Chad Racing reportage

Meer info over Chad Racing & KIA

Tekst & Foto's: Joeri Mertens

Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
190d 17:34
afbeelding van 190d

leuk filmpje, Ian Dockerill trekt soms een beetje op Ricky Gervais :)

Pieter Aertgeerts 18:35
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Bedankt voor de steeds prima verslaggeving en de verre tripjes Joeri!

Knap werk beide heren. En 20:48
afbeelding van Knap werk beide heren. 
En

Knap werk beide heren.

En mijn beste wensen voor 2010.

Mvg Ivo (Chad Racing)

Nathan 10:57
afbeelding van Nathan

Spijtig van de muziek tijdens het interview, stoort wel een beetje. Voor de rest, zeer goed gedaan! Proficiat :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws