Porsche 911 GT3 R Racing

Porsche 911 GT3 R RacingIk had het er met de andere Pieter nog over op het Autosalon eerder deze week. Porsche maakte van haar GT3 al wel een hoop varianten. En we hielden op bij het weglachen van een GT3 Cup RSRSRS... Laat Porsche daar nu net eentje van hebben gemaakt. Niet onder die benaming, gelukkig, maar wel onder de naam "911 GT3 R Racing". Die werd voorgesteld op de internationale autosport show en zou uiteraard een verbetering moeten zijn van de GT3 Cup S.

De GT3 R racing weegt amper 1.200 kilogram en kreeg een 4.0 liter grote zescilinder ingelepeld. Dat blok is goed voor 30 pk meer, wat het totaal op 480 stuks brengt.

Porsche 911 GT3 R Racing

Verder werden er nog een pak technische wijzigingen doorgevoerd. Zo zien we een anti-lock remsysteem, tractiecontrole en aangepast gaspedaal (met 'blip'-functie). Ook de aerodynamica werd aangepast. Vooral het vernieuwde onderstel (volledig aanpasbaar) en diffusor zijn het vermelden waard.

En hoewel een prijs van 270.000 euro (excl. btw) anders zou doen vermoeden, mikt Porsche met dit model op amateur racers.

Met de aanpassingen en nieuwe naam is Porsche in orde met de FIA GT3 regels. Verkoop zelf zou deze lente al aanvangen.

 

Porsche 911 GT3 R Racing

Porsche 911 GT3 R Racing

Porsche 911 GT3 R Racing

Via Carscoop

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws